"Latnet" apgrozījums pērn pieauga par 31,7%

Rīga, 27.febr., LETA. Latvijas datu pārraides pakalpojumu nodrošinātājs "Latnet" pagājušajā gadā strādāja ar 7,91 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 80% un sasniedza 522 391 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Latnet" vadības ziņojumā teikts, ka 2019.gadā kompānija strādāja sekmīgi, sasniedzot sākotnēji izvirzītos ieņēmumu plānus un rentabilitātes prognozes, palielinot apgrozījumu par vairāk nekā 20%. Pērn "Latnet" attīstīja vairākus augstas pievienotās vērtības pakalpojumus, kurus piedāvāja esošajiem un jaunajiem klientiem, kā arī mātes sabiedrības "Bite Latvija" mobilo pakalpojumu klientiem ar vienotu zīmolu "One IT". Šo zīmolu "Latnet" turpināja popularizēt, kā arī iepazīstināja ar to mātes kompānijas klientus.

Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka "Latnet" kopā ar mātes sabiedrību tirgum piedāvāja jaunu zīmolu "Bite OneIt" - apvienojot "Latnet" un "Bite Latvija" kompetences, tika radīti mobilo sakaru un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumi, kas ir vērsti uz biznesa procesu pārskatāmības un produktivitātes palielināšanu.

"Latnet" mērķis turpmākajos gados ir kļūt par vadošo IKT pakalpojumu sniedzēju biznesa segmentā Latvijā un Lietuvā. Kompānija arī plāno turpināt attīstīt pakalpojumu portfeli, pilnveidojot esošos pakalpojumus, ieviešot jaunus risinājumus, tostarp paplašinot darbības risinājumu pakalpojumu klāstu - veidojot hibrīdos mākoņpakalpojumus, integrējot sistēmas ar globālajiem mākoņpakalpojumu sniedzējiem u.c..

Tāpat uzņēmums lielu vērību plāno pievērst klientu servisa attīstīšanai, tehnoloģiju ieviešanai, elektronisko sakaru tīkla infrastruktūras veiktspējas un pieejamības uzlabošanai, kā arī sadarbībai ar mātes sabiedrību. Paralēli turpināsies darbs arī pie iekšējo procesu sakārtošanas, veidojot sinerģijas "Bite" grupas iekšienē.

LETA jau ziņoja, ka interneta pakalpojumu sniedzējs "Stream Networks" un tā meitas uzņēmums "Latnet Serviss" 2018.gada novembrī tika apvienoti, apvienoto uzņēmumu nodēvējot par "Latnet". "Latnet" ir "Bite Latvija" meitas kompānija.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Latnet" apgrozījums 2018.gadā bija 6,008 miljoni eiro un peļņa - 289 021 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 2007.gadā un tās pamatkapitāls ir 5590 eiro. "Latnet" ir viens no lielākajiem informācijas tehnoloģiju un datu pārraides pakalpojumu nodrošinātājiem Latvijā. Tā pamatdarbības veids ir elektronisko sakaru, datu centru un informācijas tehnoloģiju pakalpojumu sniegšana korporatīvajiem klientiem. Kompānija nodrošina arī integrētos IT&T risinājumus.