"Stiga RM" ruļļu kalti piegādās kompānija "Fezer Industria Mecanica"

Rīga, 24.febr., LETA. Bērza saplākšņa ražotājam "Stiga RM" ruļļu kalti piegādās Brazīlijas kompānija "Fezer Industria Mecanica", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"Fezer Industria Mecanica" ir uzvarētāja starp diviem pretendentiem kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā par ruļļu kaltes piegādi, uzstādīšanu un pieslēgšanu saskaņā ar tehnisko specifikāciju un tā līgumcena ir 1,3 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jeb 1,573 miljoni eiro, ieskaitot PVN.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka ruļļu kaltei ir jābūt apsildāmai ar tvaiku tās produkcijas kapacitātei jābūt ne mazākai par trīs kubikmetriem.

Ruļļu kalti plānots iegādāties un uzstādīt līdz 2022.gada 30.novembrim, piesaistot finansējumu darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt efektīvu energoresursu izmantošanu, enerģijas patēriņa samazināšanu un pāreju uz AER apstrādes rūpniecības nozarē" trešajā kārtā.

LETA jau vēstīja, ka "Stiga RM" bija izsludinājusi iepirkumu konkursu, kurā par 1,925 miljoniem eiro plānoja iegādāties ruļļu kalti. Pretendentiem piedāvājumi iepirkumu konkursā bija jāiesniedz līdz 20.februārim.

Tāpat ziņots, ka "Stiga RM" 2019.gada sākumā bija izsludinājusi iepirkumu konkursu par jaunas ražošanas ēkas būvniecību Kuldīgas novadā, Kuldīgā, Meistaru ielā 1, kur atrodas kādreizējā "Kurzemes finieris" rūpnīca. Tajā divu pretendentu vidū uzvarēja "BauArt", kuras piedāvātā līgumcena bija 1,474 miljoni bez PVN.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Stiga RM" strādāja ar 24,178 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 1,905 miljonus eiro.

"Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam. Tās galvenais pamatdarbības virziens ir bērza saplākšņa ražošana un pārdošana, apaļkoku pārdošana, mežu apsaimniekošana un mežizstrāde, kā arī kokmateriālu transportēšana.