"Kronospan Rīga" reģistrējis komercķīlu ar 260 miljonu eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu

Rīga, 19.febr., LETA. Skaidu plākšņu ražotājs "Kronospan Rīga" reģistrējis komercķīlu ar 260 miljonu eiro nodrošinātā prasījuma maksimālo summu, liecina informācija "Firmas.lv".

"Kronospan Rīga" par labu "Erste Group Bank" ieķīlājis vairākus dažādus mehāniskos transportlīdzekļus un traktortehniku kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Komercķīlas ņēmējam - "Erste Group Bank" - ir tiesības pārdot ieķīlāto mantu bez izsoles, taču aizliegts atkārtoti ieķīlāt komercķīlas priekšmetu.

LETA jau ziņoja, ka "Kronospan Riga" finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.oktobra līdz 2018.gada 30.septembrim, strādāja ar 231,466 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 34,2% - līdz 119,859 miljoniem eiro. Kompānijas pagājušā finanšu gada rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Kronospan Riga" izveidota 2005.gadā un līdz 2013.gada oktobra vidum tā strādāja ar nosaukumu "Bolderaja Ltd". Kompānijas pamatkapitāls ir 40 999 816 eiro.

"Kronospan Riga" vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrēta kompānija "Kronospan Baltic Holdings LTD", bet tās patiesie labuma guvēji ir Lihtenšteinas princis Mihaels (Prince Michael von und zu Liechtenstein), Kipras pilsonis Spirs Spiru (Spiros Spyrou) un Lihtenšteinas pilsonis Kristofs Antons Nuts (Christoph Anton Nutt).