Uzņēmuma "Dizozols" apgrozījums pērn pieauga par 21,6%

Rīga, 19.febr., LETA. Mežu apsaimniekošanas uzņēmums "Dizozols" pagājušajā gadā strādāja ar 34,769 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 21,6% pieaugums salīdzinājumā ar 2018.gadu, kad uzņēmuma apgrozījums bija 28,582 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Juris Andžejevskis skaidro, ka apgrozījuma pieaugumu ietekmēja kompānijas komandas neatlaidīgais darbs pie klientu loka palielināšanas un uzņēmuma pakalpojuma attīstīšanas, pielāgojot to klientu un tirgus vajadzībām. Kopumā uzņēmums pērn realizēja vairāk nekā 625 000 kubikmetrus apaļā kokmateriāla. 

Vienlaikus viņš uzsver, ka iepriekšējais gads meža nozarei bija izaicinājumiem pilns laiks. Neierasti siltie laika apstākļi, kukaiņu masveida invāzijas Vācijas un Čehijas egļu mežu plantācijās, kā arī politiskie notikumi Eiropas valstīs būtiski ietekmēja koksnes pieprasījuma un piedāvājuma balansu. Šo faktoru mijiedarbībā arī tika piedzīvots lielākais koksnes cenu kritums pēdējo desmit gadu laikā.

Andžejevskis uzsvēra, ka "Dizozols", sekojot līdzi nozares aktualitātēm, turpina meklēt risinājumus, kas sniedz iespēju uzlabot komandas darbu un realizēt lielāku koksnes apjomu, ieguldot mazākus resursus. "Izjūtam, cik vērtīgs ir bijis pēdējo divu gadu ieguldījums inovācijās, jo tas palīdzēja mums sasniegt esošos rezultātus, neskatoties uz koksnes tirgus situāciju," teica Andžejevskis.

Kompānijā informēja, ka 2019.gadā, sekojot laikam un pielāgojoties tirgus situācijai, "Dizozols" izveidoja meitas uzņēmumu - meža aktīvu pārvaldīšanas kompāniju "Dižozols investments" - ar mērķi ilgtermiņā apsaimniekot uzņēmumam piederošās meža un lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības.

"Izaicinājumi, kas rādās 2019.gadā, noteikti ietekmēs mežsaimniecību arī šogad. Taču mēs redzam, ka "Dizozols" ir labā pozīcijā, pateicoties mūsu ieviestajām inovācijām. Tāpēc mēs turpināsim darbu pie procesu un pakalpojumu uzlabošanas, kā arī jaunu klientu piesaistes," norādīja kompānijas valdes priekšsēdētājs.

Šogad "Dizozols" plāno saglabāt apgrozījumu un koksnes realizācijas apjomus iepriekšējā gada līmenī. Pārliecību, ka šogad izdosies sasniegt kompānijas finanšu un pārdošanas mērķus - saglabāt apjomu 2019.gada līmenī - vieš kokmateriālu realizācijas apjomi gada pirmajos divos mēnešos, pauda Andžejevskis.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018.gadā "Dizozols" strādāja ar 28,582 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt tā peļņa pieauga 2,6 reizes un sasniedza 2,073 miljonus eiro.

Kompānija ir reģistrēta 2012.gadā un uzņēmuma pamatkapitāls ir 2828 eiro. Kompānija pieder Katei Glikai (82,2%) un Jurim Andžejevskim (19,8%).