Banka "Citadele" un "Luminor" piešķīrušas 34 miljonu eiro aizdevumu tirdzniecības centra "Sāga" izveidei

Rīga, 18.febr., LETA. Banka "Citadele" un "Luminor Bank" piešķīrušas kopumā 34 miljonu eiro sindicēto aizdevumu tirdzniecības centra "Sāga" izveidei Rīgā, aģentūrai LETA pavēstīja banku pārstāvji.

Tostarp "Luminor Bank" izsniegusi aizdevumu 19 miljonu eiro apmērā, bet banka "Citadele" - 15 miljonu eiro apmērā.

Savukārt kopējās tirdzniecības centra, kas atradīsies pie Rīgas un Stopiņu novada robežas līdzās lielveikalam "IKEA", izveides izmaksas plānotas 68 miljoni eiro. Tirdzniecības centru attīsta SIA "VPH Latvia" (VPH).

"Līdz ar "Sāgas" projektu VPH turpina aizsākto sadarbību ar "IKEA" franšīzes turētājiem, kas uzsākās ar tirdzniecības centra "Nordika" būvi līdzās "IKEA" veikalam Viļņā. Taču "Sāga" būs pusotru reizi lielāks par "Nordiku"," norādīja VPH nekustamo īpašumu būvniecības partneris un direktors Barijs Nabūrs (Barry Nabuurs).

Viņš arī minēja, lai līdzfinansētu "Sāgas" projektu, emitētas obligācijas. "Šoreiz mums bija arī unikāla obligāciju emitēšanas pieredze, lai līdzfinansētu "Sāgas" projektu. Te mūs konsultēja "Confidentus", kas bija obligāciju emisijas 11,4 miljonu eiro apmērā galvenais organizētājs," teica Nabūrs.

Plānots, ka tirdzniecības centra "Sāga" kopējā platība būs 56 000 kvadrātmetru. Tirdzniecības centra koncepts paredz izveidot vietu, kas apvieno iepirkšanos ar atpūtu, sportu un biroju centru.

Jau vēstīts, ka tirdzniecības centru "Sāga" plānots nodots ekspluatācijā 2020.gada rudenī.  Šobrīd zināms, ka tirdzniecības centra "Sāga" pirmie nomnieki būs "Būvniecības ABC", "Jysk" un "Rimi" hipermārkets.

Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir AS "UPB", bet arhitektonisko risinājumu izstrādē piesaistīts Londonā bāzēts arhitektu birojs "TP Bennett".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka 2018.gadā "VPH Latvia" strādāja ar 379 310 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 42 588 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".

Pēc aktīvu apmēra "Luminor" filiāle Latvijā ir otra lielākā banka Latvijā, bet banka "Citadele" ir ceturtā lielākā banka Latvijā.