"Alūksnes putnu fermas" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 4,4%

Rīga, 18.febr., LETA. Olu ražotājs "Alūksnes putnu ferma" finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.septembra līdz 2019.gada 31.augustam, strādāja ar 2,692 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga līdz 1,174 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka aizvadītajā finanšu gadā kompānija strādāja ļoti sarežģītos tirgus apstākļos - Latvijas olu tirgū tika ievests liels daudzums Eiropas standartiem neatbilstošu olu, kuru ražošanas pašizmaksa un līdz ar to cena bija stipri zemāka par Latvijā ražoto olu pašizmaksu. Tā rezultātā olu cenas Latvijas tirgū nokrita līdz vēsturiski zemākajam cenu līmenim.

"Alūksnes putnu ferma" norāda, ka papildus uzņēmuma darbības rezultātus ietekmēja sausā 2018.gada vasara, kas negatīvi ietekmēja graudaugu ražu, kā arī stipri pieaugušās cenas kviešu graudiem, kas ir galvenā barības izejviela dējējvistām.

Kompānijas vadība skaidro, ka visu iepriekš minēto faktoru rezultātā Latvijas olu ražotāji, tajā skaitā "Alūksnes putnu ferma", aizvadītajā finanšu gadā bija spiesti pārdot savu produkciju tuvu vai pat zem pašizmaksas.

Tajā pašā laikā "Alūksnes putnu ferma" aizvadītajā finanšu gadā mērķtiecīgi strādāja pie iepriekš apstiprinātā investīciju plāna īstenošanas, kas paredz celt otro un trešo kūti. Plānots, ka otrā kūts darbību sāks šā gada sākumā un pēc tam kompānija varēs strādāt bez ražošanas pārtraukumiem.

Nākamajā finanšu gadā "Alūksnes putnu ferma" plāno pabeigt jaunās, otrās kūts celtniecību, kā arī investēt papildus līdzekļus biodrošības pasākumu ieviešanā un putnu labturības apstākļu uzlabošanā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.septembra līdz 2018.gada 31.augustam, "Alūksnes putnu ferma" strādāja ar 2,816 miljonu eiro apgrozījumu un 814 668 eiro zaudējumiem.

"Alūksnes putnu ferma" reģistrēta 1996.gadā un tās pamatkapitāls ir astoņi miljoni eiro. Kompānija sākotnēji darbojās ar nosaukumu SIA "Vistako", bet par "Alūksnes putnu fermu" pārtapa 2017.gada sākumā. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir uzņēmums "APF Holdings", kas pieder Jurijam Adamovičam un Staņislavam Savčenko.