Gulbenes pievārtē veido industriālo parku desmit hektāru platībā

Rīga, 13.febr., LETA. Gulbenes novadā netālu no pilsētas pusotru gadu tiek veidots industriālais parks, kura kopējā platība ir desmit hektāri, aģentūru LETA informēja industriālā parka valdes loceklis Maksims Zagoruiko.

Parkā, kas attīstīts sadarbībā ar vietējo pašvaldību un realizēts ar Eiropas Savienības projekta atbalstu, iegādei un ilgtermiņa nomai tiek piedāvātas komercplatības vairāk nekā 15 000 kvadrātmetru platībā desmit hektārus lielā teritorijā. Parks atrodas Šķieneros Stradu pagastā, un tikai trīs kilometru attālumā no Gulbenes centra.

Zagoruiko klāstīja, ka parka teritorijā tiek sniegti ikdienas darbam nepieciešami pakalpojumi - komercobjektā tiek piedāvāti noliktavu, muitas zonas, loģistikas centra, konsultatīvā atbalsta, viesnīcas, ēdināšanas un konferenču telpu pakalpojumi. Objektā ir sakārtota infrastruktūra ar saistītu piebraucamo ceļu tīklu, kopējiem tehniskajiem sakariem un teritorijas drošību.

Parks pašreizējā statusā tiek attīstīts apmēram pusotru gadu, pašlaik arī piedzīvojot pārmaiņas vizuālās identitātes jomā. Taču investīcijas parka izveidē tā pārstāvji neatklāja.

Pašlaik parkā ir seši nomnieki - SIA "Sters G", SIA "Lapa", SIA "M.T.Z.-Serviss", SIA "Kombainserviss", SIA "Tehagroserviss", SIA "Būve" un SIA "Gulbenes nami". "Firmas.lv' dati liecina, ka puse no šiem uzņēmumiem saistīta ar Zagoruiko.

Savukārt "Gulbenes nami" ir Gulbenes novada pašvaldības kapitālsabiedrība, un parka teritorijā atrodas tās struktūrvienība "Katlu māja Šķieneri". Uzņēmums ir īstenojis Kohēzijas fonda projektu "Centralizētās siltumapgādes sistēmas energoefektivitātes uzlabošana Gulbenes novada Stradu pagastā", rekonstruējot 2320 metrus siltumtīklus un ieguldot 0,8 miljonus eiro.

Savukārt līdz 2020.gada rudenim plānots realizēt Kohēzijas fonda projektu "Centralizētās siltumapgādes sistēmas ražošanas avota efektivitātes paaugstināšana Gulbenes novada Stradu pagastā", rekonstruējot esošo katlu māju un uzstādot jaunu šķeldas kurināmo katlu, kas arī izmaksās 0,8 miljonus eiro.