Par Baldones komunālā uzņēmuma vadītāju iecelts Mārupes pašvaldības speciālists Kaspars Spuģis

Rīga, 10.febr., LETA. Par Baldones novada pašvaldības komunālā uzņēmuma SIA "BŪKS" valdes locekli apstiprināts Kaspars Spuģis, kurš līdz šim strādājis Mārupes novada domes Pašvaldības īpašumu pārvaldē par ceļu būvinženieri, liecina aizvadītās domes sēdes protokols un audioieraksts.

Pašvaldības izpilddirektore Tatjana Tihoņenko deputātiem klāstīja, ka konkursā uz amatu saņemti 13 pretendentu pieteikumi, un otrajai konkursa kārtai virzīti pieci kandidāti. Nominēšanai komisijas izvēlētais atbilstošākais kandidāts no amata atteicies, un Spuģis bijis otrais labākais kandidāts.

Novada domes priekšsēdētājs Raimonds Audzers (VL-TB/LNNK, V) stāstīja, ka Spuģis dzīvo Baldonē, līdz ar to pārzina infrastruktūru, turklāt no viņa līdzšinējās darba vietas saņemtas labas atsauksmes. Viņam esot arī atbilstoša pieredze.

Savukārt pats Spuģis klāstīja, ka viņam ir pieredze gan pašvaldības, gan privātajos uzņēmumos.

Jaunais "BŪKS" vadītājs amatā apstiprināts ar astoņu deputātu balsīm, pieci domnieki balsojumā atturējās, viens nepiedalījās balsojumā, bet viens atturējās.

Domes sēdē deputāti arī informējuši, ka no amata atstādinātais Sergejs Kirilovs ir vērsies tiesā, pārsūdzot savu atlaišanu, prasot atjaunošanu amatā, publisko atvainošanos un kompensāciju.

Jau ziņots, ka konkurss amatam izsludināts, jo no tā atstādināts Kirilovs. Domē norādīja, ka galvenais iemesls līdzšinējā "BŪKS" vadītāja Kirilova atstādināšanai ir neprofesionāla ūdensapgādes un kanalizācijas projekta ieviešana.

"Lai gan "BŪKS" statūti nosaka, ka valdei ir nepieciešama iepriekšējā dalībnieku sapulces piekrišana kredītsaistību uzņemšanai virs 1422 eiro, bijušais valdes loceklis ir uzņēmies nesaskaņotas saistības ar būvnieku nepilnu 100 000 eiro apmērā par papildu darbiem," skaidroja domē.

Savukārt pēc domes deputātes Violas Āboltiņas (LZA) vārdiem, lēmums esot pieņemts vienpersoniski. Kirilovs bija vienīgais uzņēmuma valdes loceklis un viņu amatā iecēla dome. Tomēr par viņa atstādināšanu pašvaldība nav lēmusi. Pēc Āboltiņas teiktā, Audzers par savu lēmumu nevienu neesot informējis un arī neesot paskaidrojis tā iemeslus.

"Firmas.lv" pieejamā informācija liecina, ka uzņēmums 100% pieder Baldones domei un izveidots 1996.gadā. Tā vienīgais valdes loceklis bija Kirilovs. 2018.gadā uzņēmums strādājis ar 412 858 eiro apgrozījumu un 57 236 eiro zaudējumiem.