Stājas spēkā aizliegums "Baltic Communication Network" sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus

Rīga, 10.febr., LETA. Stājas spēkā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) piemērotais aizliegums SIA "Baltic Communication Network" uz trim gadiem atņemtas tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus, aģentūru LETA informēja SPRK pārstāve Baiba Jakobsone.

Viņa pavēstīja, ka komersantam ir liegtas tiesības sniegt pakalpojumu līdz 2023.gada 9.februārim.

SPRK nolēmusi pārtraukt "Baltic Communication Network" darbību, to izslēdzot no komersantu saraksta.

Regulatora Autorizācijas nodaļas vadītāja Ina Patjanko norādīja, ka šādu lēmumu SPRK pieņēmis, jo komersants gada laikā ir divas reizes pārkāpis Vispārējās atļaujas noteikumus elektronisko sakaru nozarē, kas paredz SPRK iesniegt informāciju par komersanta darbību. 

Lietotāji, kuriem komersants līdz šim ir nodrošinājis elektronisko sakaru pakalpojumu, aicināti noslēgt jaunu līgumu ar citu pakalpojuma sniedzēju līdz šā gada 9.februārim.

"Baltic Communication Network" gada laikā ir administratīvi sodīts divas reizes saistībā ar informācijas nesniegšanu pēc SPRK pieprasījuma. SPRK pēdējā brīdinājumā vēstulē noteica termiņu - 2019.gada 2.decembri, līdz kuram komersantam bija iespēja novērst pārkāpumu.

Atbilstoši Elektronisko sakaru likumam "Baltic Communication Network" ir tiesības iesniegt jaunu reģistrācijas paziņojumu SPRK un atsākt pakalpojumu sniegšanu tikai tad, kad būs beidzies SPRK noteiktais pakalpojumu sniegšanas tiesību aizliegums un novērsti pārkāpumi.

"Baltic Communication Network" reģistrēta 2009.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2840 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums 2018.gadā strādāja ar 159 635 eiro apgrozījumu un 11 692 eiro peļņu. "Baltic Communication Network" pieder Aleksandram Mordvinam.