Degvielas mazumtirgotājs "Virši" investējis vairāk nekā miljonu saspiestās dabasgāzes stacijas izveidē Rīgā

Rīga, 29.janv., LETA. Degvielas mazumtirgotājs "Virši"  investējis vairāk nekā miljonu eiro saspiestās dabasgāzes uzpildes stacijas izveidē Rīgā, Lubānas ielā 102A, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Turpinot attīstīt saspiestās dabasgāzes pieejamību un infrastruktūru, degvielas mazumtirgotājs "Virši" trešdien atklāja otro saspiestās dabasgāzes uzpildes staciju Latvijā.

Jaunajā degvielas uzpildes stacijā ir iespējams iegādāties ne tikai saspiesto dabasgāzi, bet arī klasiskos degvielas veidus, pārtikas un auto apkopes produktus, kā arī tajā ir pieejams izlejamais vējstiklu šķidrums, gaiss, sadzīves gāzes balonu maiņa, "DPD" sūtījumu punkts un piekabju noma.

"Viršu" izpilddirektors Jānis Vība norādīja, ka saspiestā dabasgāze ir ekonomiski izdevīgs, videi draudzīgāks, drošs un ērti lietojams alternatīvās degvielas veids, tomēr tam nepieciešamā infrastruktūra Latvijā vēl tikai sāk attīstīties. "Eiropā saspiestās dabasgāzes tirgus patlaban piedzīvo būtisku attīstību. Mēs apzināmies, ka Latvijā šis tirgus ir jārada mums pašiem, tāpēc esam gatavi arī investēt un padarīt Latvijas transporta sektoru videi draudzīgāku," viņš minēja.

Savukārt satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) norādīja, ka Latvijai ir svarīgi izpildīt klimata mērķus, un saspiestā dabasgāze kā apkārtējai videi draudzīgākas enerģijas izmantošana transportā ir viens no veidiem, kā tos sasniegt.

Vienlaikus ekonomikas ministrs Ralfa Nemiro (KPV LV) pauda, ka Ministru kabinets otrdien, 28.janvārī, konceptuāli atbalstīja Nacionālo enerģētikas un klimata plānu, kura cita starpā ietverti pasākumi siltumnīcefekta gāzu emisiju mazināšanai transporta sektorā.

"Transportlīdzekļu apgāde ar saspiesto dabasgāzi jeb CNG ir viens no izmaksu ziņā pievilcīgākajiem veidiem, kā palielināt komersantu konkurētspēju un atteikties no tradicionālo fosilo resursu izmantošanas," pauda Nemiro, piebilstot, ka pašreiz Latvijā ir neliels skaits transportlīdzekļu, kas kā degvielu izmanto saspiesto dabasgāzi, tomēr jaunu saspiestās dabasgāzes uzpildes staciju izveide kopā ar plānotājiem politikas pasākumiem, veicinās tālāku transporta sektora dekarbonizāciju un mērķtiecīgu gaisa piesārņojuma mazināšanu. 

Uzņēmums "Virši-A" reģistrēts 1995.gadā, tā pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 180,3 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir pieaugums par 21,5%, bet kompānijas peļņa pieauga par 22,1% un bija 3,796 miljoni eiro.