UR iegrāmatojis pārstāvības tiesību maiņu "Olainfarm" valdes loceklei Elenai Bušbergai

Rīga, 28.janv., LETA. Uzņēmumu reģistrā (UR) otrdien iegrāmatotas izmaiņas pārstāvības tiesībās zāļu ražotāja "Olainfarm" valdes loceklei Elenai Bušbergai, liecina "Firmas.lv" informācija.

UR otrdien reģistrējis piektdien, 24.janvārī, iesniegtās izmaiņas, ar kurām Bušbergai piešķirtas tiesības pārstāvēt uzņēmumu atsevišķi. 

"Olainfarm" pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka lēmumu par pārstāvības tiesību izmaiņām pieņēma "Olainfarm" padome 24.janvārī plkst.12 pēc akcionāru ārkārtas sapulces, kas nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Iesniegumu UR 24.janvārī iesniedza "Olainfarm" valdes locekle Milana Beļeviča.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 24.janvārī plkst.11 bija sasaukta "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulce, bet tā nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Tajā bija reģistrējušies akcionāri, kuri kopā pārstāvēja 2 978 701 akciju, kurām ir tiesības balsot, jeb 21,15% no balsstiesīgā kapitāla.

Vienlaikus "Olainfarm" lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" valdes priekšsēdētājs Pēteris Rubenis paziņoja, ka 24.janvārī tomēr esot notikusi "Olainfarm" akcionāru ārkārtas sapulcē, kurā ievēlēta padome jaunā sastāvā, bet tā savukārt veikusi izmaiņas "Olainfarm" valdes sastāvā.

Reaģējot uz attiecīgo paziņojumu "Olainfarm" aicināja UR, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) un Tieslietu ministriju ievērot tiesiskumu un nepieļaut situāciju, kad var nomainīt uzņēmuma padomi un valdi prettiesiskā un viena akcionāra pašpasludinātā ārkārtas akcionāru sapulcē, neievērojot likumā noteikto izsludināšanas kārtību. 

"Olainfarm" norādīja, ka ar šādu prettiesisku sapulci ir pārkāpts Zemgales rajona tiesas spriedums, kas līdz strīda atrisināšanai uz laiku liedz "Olmafarm" tiesības balsot "Olainfarm" akcionāru sapulcēs. 

"Olainfarm", atsaucoties uz publiski pieejamo informāciju, kuru izplatījis Rubenis, norādīja, ka Tieslietu ministrijas sniegtais atzinums un FKTK skaidrojums par kvoruma noteikšanu "Olainfarm" akcionāru sapulcēs, ir kalpojis par pamatu akcionāru sapulces noturēšanai Komerclikumā neparedzētā veidā un kārtībā. "Tieslietu ministrija un FKTK nav paziņojusi "Olainfarm" valdei par šādiem atzinumiem un skaidrojumiem, un atkārtoti veidojas situācija, kad Rubenis publiski izsakās valsts iestāžu vārdā," bija teikts "Olainfarm" paziņojumā.

Rubenis informēja, ka 24.janvārī notikušajā akcionāru ārkārtas sapulcē nolemts, ka "Olainfarm" padomē strādās Rubenis, Irina Maligina, Ingus Balandins, Andrejs Saveļjevs, kā arī Valentīna Andrejeva, kura ievēlēta par padomes priekšsēdētāju. Tādējādi no darba uzņēmuma padomē esot atcelti padomes priekšsēdētājs Gundars Bērziņš, viņa vietnieks Jānis Buks un padomes locekļi Haralds Velmers un Kārlis Krastiņš. Saveļjevs strādāja arī iepriekšējā padomē.  

Tāpat Rubenis informēja, ka "Olainfarm" valdē amatu saglabājis Raimonds Terentjevs un Mārtiņš Pūriņš, bet pārējie līdzšinējie valdes locekļi no amata atbrīvoti. Vienlaikus no jauna valdē iecelta Jeļena Borcova un Mārtiņš Tambaks. Par valdes priekšsēdētāju esot iecelta Borcova, kuras darba pieredze ir saistīta ar farmācijas nozari. Līdz ar to no darba valdē esot atcelts valdes priekšsēdētājs Jerūns Veitess, kā arī Beļeviča, Bušberga, Signe Baldere-Sildedze un Lauris Macijevskis.  

UR aģentūra LETA noskaidroja, ka tika saņemti divi "Olainfarm" iesniegumi - vienu iesniegusi Beļeviča, bet otru - Tambaks.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.