Notiks iedzīvotāju sanāksme par "Babītes siltuma" plānotajiem ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem

Rīga, 10.janv., LETA. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) šodien rīkos uzklausīšanas sanāksmi SIA "Babītes siltums" iesniegtajiem ūdenssaimniecības pakalpojumu jaunajiem tarifiem, aģentūru LETA informēja SPRK.

Sanāksme notiks plkst.12 Babītes novada Kultūrizglītības centrā.

Regulatorā informēja, ka jaunais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekts Babītes pagastā un Salas pagasta Spuņciemā paredz ūdensapgādes tarifu 0,69 eiro apmērā par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Savukārt kanalizācijas pakalpojumu tarifs Babītes pagastā un Salas pagasta Spuņciemā plānots 0,86 eiro kubikmetrā bez PVN, bet Babītes pagasta Spilves ciemā - 0,94 eiro kubikmetrā bez PVN.

Uzklausīšanas sanāksmē "Babītes siltuma" pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar plānoto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekta būtību un ekonomisko pamatojumu.

SPRK norādīja, ka "Babītes siltuma" aprēķinātais un iesniegtais tarifu projekts vēl var mainīties tā izskatīšanas laikā. 

Kompānija "Babītes siltums" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,497 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2018.gadā bija 1,071 miljons eiro, bet zaudējumi - 22 750 eiro. "Babītes siltums" pieder Babītes novada pašvaldībai.