Latvijas uzņēmums "Austra pak" saņēmis starptautisku apbalvojumu par kartona iepakojumu bišu transportēšanai

Rīga, 5.dec., LETA. Pasaules Iepakojuma organizācijas (World Packaging Organisation) starptautiskajā konkursā "WorldStar for Packaging Excellence" Latvijas uzņēmums "Austra pak" saņēmis apbalvojumu par kartona iepakojumu bišu transportēšanai, aģentūru LETA informēja Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja.

Viņa norādīja, ka konkursā šogad bija iesniegts 321 darbs no 36 valstīm. Darbus vērtēja un uzvarētājus noteica starptautiska žūrija, kurā piedalījās pārstāvji no 36 iepakojuma asociācijām. Apbalvošanas ceremonija notiks 2020.gada 8.maijā Diseldorfā, Vācijā, starptautiskās iepakojuma izstādes "Interpack" laikā.

Krauja atzīmēja, ka Latvija piedalījās ar iepakojumu bišu transportēšanai - strops ar ērtiem rokturiem pārvietošanai, bišu skrejām un ventilācijas caurumiem sānu plaknēs. Strops tapis pēc bitenieka Aivja Ābeles iniciatīvas, konstrukciju izstrādājis SIA "Austra pak" konstruktors Andrejs Šmidbergs. Strops izgatavots no diviem gofrētā kartona izklājumiem. Pērn nacionālajā konkursā "Labākais iepakojums Latvijā", ko organizē Latvijas Iepakojuma asociācija, iepakojums saņēma "Grand Prix".

"WorldStar" ir lielākais profesionālais konkurss pasaulē, un balva ir sasniegums iepakojuma nozarē. Pasaules Iepakojuma organizācija konkursu rīko kopš 1970.gada, aicinot pieteikt dalībai nacionālo konkursu žūriju izvirzītos labākos iepakojumus no Eiropas, Āzijas, Amerikas. Konkursa uzvarētājus nosaka starptautiska žūrija, kurā piedalās pārstāvji no pasaules iepakojuma organizācijām, asociācijām un institūtiem. 

Latvijas Iepakojuma asociācija ir biedrība, kurā apvienojušies Latvijas uzņēmēji - iepakojuma ražotāji, tirgotāji, lietotāji, eksperti. Kopš 1996.gada asociācija ir Pasaules Iepakojuma organizācijas pilntiesīga dalībniece. 

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "Austra pak" strādāja ar 2,164 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 2,6 reizes un bija 307 606 eiro.

Kompānija reģistrēta 1994.gada decembrī, un tās pamatkapitāls ir 22 720 eiro. Katram pa 23,75% kompānijas kapitāla pieder Līgai Ābelei, Allai Morozovai, Kārlim Čečinam un Inesei Lamasai, bet 5% - Aivaram Jāvaldam.