"Linas Agro" iepriekšējo finanšu gadu noslēdzis ar apgrozījuma kritumu un zaudējumiem

Rīga, 29.nov., LETA. Graudu pieņemšanas, pirmapstrādes un uzglabāšanas uzņēmums SIA "Linas Agro" pagājušo finanšu gadu, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.gada jūnijam, noslēdzis ar apgrozījuma kritumu un zaudējumiem, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma apgrozījums sarucis par 5% - no 84,95 miljoniem eiro līdz 80,72 miljoniem eiro. "Linas Agro" cietusi arī zaudējumus 98 223 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Linas Agro" gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pagājušajā finanšu gadā uzņēmums nav izpildījis biznesa plānā noteiktos graudu iepirkuma apmērus, kas saistīts ar sliktajiem sezonas laika apstākļiem. Uzņēmums vietējā tirgū iepirka 12% no kopējā Latvijas kviešu tirgus kopapjoma un 10% no kopējā Latvijas rapša tirgus apmēra.

Tāpat pagājušajā finanšu gadā "Linas Agro" izpildīja 93% no biznesa plānā noteiktā lauksaimniecības materiālu pārdošanas apmēra.

Starp uzņēmuma nākotnes plāniem "Linas Agro" vadība min, ka paredzēts izveidot sadarbību ar SIA "Dotnuva Baltic", lai kopīgi nodrošinātu lielāku piedāvājuma klāstu partneriem. Tāpat plānots piesaistīt jaunus klientus un nostiprināt pozīcijas tirgū. 

Kompānija "Linas Agro" reģistrēta 2003.gadā. Tās pamatkapitāls ir 3,38 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvas kompānijai "Linas Agro", kurai Latvijā pieder arī "Putnu fabrikas "Ķekava", "Lielzeltiņi", "Brioleks", "Cerova" un "PFK Trader".