Paplašināts "Silvanols" un "Tonus Elast" valdes sastāvs

Rīga, 22.nov., LETA. Paplašināts zāļu ražotāja "Olainfarm" meitasuzņēmumu SIA "Silvanols" un SIA "Tonus Elast" valdes sastāvs, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Abu kompāniju valdēs iecelts Andis Pauliņš, kuram ir vairāk nekā 10 gadu profesionālā pieredze finanšu nozarē un biznesa procesu vadībā, tostarp arī starptautiskos uzņēmumos.

Līdz šim Pauliņš darbojies arī kā neatkarīgs konsultants biznesa vadības un aktīvu pārvaldīšanas jomā. Pēdējo trīs gadu laikā viņš ieņēmis valdes locekļa amatu SIA "Akmens R" un biedrībā "Viesturdārza mājas". Pauliņa īpašumā nav "Olainfarm" akciju.

Tāpat kompānijas paziņojumā biržai norādīts, ka "Olainfarm" turpina pilnveidot meitasuzņēmumu darbību, pakāpeniski ieviešot korporatīvās pārvaldības principus visos grupā ietilpstošajos uzņēmumos, tādējādi stiprinot "Olainfarm" grupas uzņēmumu pārvaldības kvalitāti. "Silvanols" un "Tonus Elast" valdes paplašināšana ir pirmais "Olainfarm" solis pretim koncerna līguma noslēgšanai.

Pilnveidojot grupas uzņēmumu darbību, veiktas arī izmaiņas vairāku "Olainfarm" meitasuzņēmumu statūtos, nosakot vienotus grupā ietilpstošo uzņēmumu darbības un pārvaldības principus.

""Olainfarm" ir pienākums ievērot korporatīvās pārvaldības principus, nodrošinot kvalitatīvu darbības kontroli un ar darbību saistīto risku novērtēšanu un pārvaldīšanu. "Olainfarm" ir ieinteresēts visu savu akcionāru tiesību aizsardzībā un interešu nodrošināšanā, tādēļ pastāvīgi tiek uzlabota "Olainfarm" grupā ietilpstošo uzņēmumu pārvaldības kvalitāte. Mūsu mērķis ir pakāpeniski virzīties uz vienotu praksi visos "Olainfarm" grupā ietilpstošajos uzņēmumos, lai noslēgtu koncerna līgumu un tādā veidā stiprinātu uzņēmumu darbības kvalitāti," norāda "Olainfarm" valdes locekle Milana Beļeviča.

Tāpat Beļeviča atzīmē, ka koncerna līgums sniedz iespēju pilnveidot sadarbību starp mātes un meitas uzņēmumiem, veicina darbības caurskatāmību un efektivitāti. "Augsti novērtēju visu "Olainfarm" koncernā ietilpstošo uzņēmumu komandu līdz šim paveikto. Mūsu mērķis ir kopīgiem spēkiem tālāk attīstīt visus "Olainfarm" grupā ietilpstošos uzņēmumus atbilstoši labākajai mūsdienu korporatīvās pārvaldības praksei, nodrošinot ilgtspējīgu koncerna izaugsmi un tam atbilstošu risku vadību," pauž Beļeviča.

"Silvanols" valdē šobrīd strādā Liene Puriņa, Artūrs Rudmiezis un Jevgeņijs Zainapovs, savukārt "Tonus Elast" valdē strādā Dace Mihņenoka un Dzianis Panou, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Olainfarm" koncernā ietilpst Latvijas zaļās farmācijas uzņēmums "Silvanols", aptieku tīkls SIA "Latvijas aptieka", elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs "Tonus Elast", zāļu tēju un ārstniecības augu pulveru ražotājs SIA "NPK Biotest", ārstniecības iestādes SIA "Klīnika DiaMed" un SIA "OlainMed", kā arī ekokosmētikas ražotājs SIA "Kiwi Cosmetics".

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.