papildināta - "LPB Bank" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts "PrivatBank" valdes loceklis Roberts Kristians Šepfs

(Pievienota 6.-9.rindkopa.)

Rīga, 7.nov., LETA. "LPB Bank" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Latvijas "PrivatBank" valdes loceklis Roberts Kristians Šepfs (Robert Christian Schoepf), liecina "Firmas.lv" dati.

Tādējādi darbu bankas valdē atstājis līdzšinējais "LPB Bank" valdes priekšsēdētājs Boriss Ulmans, kurš šajā amatā strādāja kopš bankas izveides 2008.gada septembrī.

Vienlaikus "LPB Bank" valdē darbu turpina Arnis Kalveršs, Jurijs Svirčenkovs, Antons Kononovs un Baiba Preise.

Izmaiņas bankas valdes sastāvā komercreģistrā iegrāmatotas trešdien, 6.novembrī.

Savukārt "PrivatBank" valdē Šepfs strādā kopš 2016.gada augusta.

Vienlaikus "PrivatBank" Mārketinga un komunikācijas departamenta vadītāja Jūlija Zeile aģentūrai LETA norādīja, ka Šepfs pēc vairāk nekā trim gadiem "PrivatBank" valdes locekļa amatā ir pieņēmis jaunu piedāvājumu, kļūstot par "LPB Bank" valdes priekšsēdētāju.

"Mēs izsakām pateicību Šepfam par viņa ieguldījumu "PrivatBank" biznesa stratēģijas maiņā un vēlam viņam veiksmi un panākumus jaunajā amatā un turpmākajā karjerā," teica bankas pārstāve.

Zeile informēja, ka atbilstoši bankas padomes lēmumam Šepfs atstās "PrivatBank" valdes locekļa amatu no piektdienas, 8.novembra.

Bankā arī atzīmēja, ka šobrīd "PrivatBank" valdē darbu turpina valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Inga Rumba, kā arī valdes locekles Una Jansone un Kristīna Matvejeva.

Bankas mājaslapā minēts, ka Šepfs profesionālo karjeru sāka "Deutsche Bank" Minhenē kā auditors, bet pēc tam pārgāja darbā uz "Deutsche Bank" centrālo biroju Frankfurtē, kur vairākus gadus vadīja "Deutsche Bank" filiāļu un tās meitasuzņēmumu audita grupas - gan iekšzemes, gan starptautiskās. 1998. un 1999.gadā Šepfs vadīja "Deutsche Bank" Maskavas filiāles Audita un konsultāciju departamentu, bet no 2000. līdz 2008.gadam viņš kā viceprezidents un darbības koordinators bija atbildīgs par "Deutsche Bank" darbības attīstību vairākās Centrālāzijas valstīs. Viņa atbildības joma ietvēra arī bankas pārstāvniecības šajā reģionā.

Savukārt no 2009.gada Šepfs turpināja karjeru "Commerzbank" kā augstākā līmeņa vadītājs, kurš atbild par sadarbību ar Krievijas, NVS valstu, Mongolijas un Baltijas valstu finanšu institūcijām, bet kopš 2013.gada Šepfs bija "Commerzbank" augstākā līmeņa pārstāvis Baltijas valstīs.

"LPB Bank" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar auditēto peļņu 3,107 miljonu eiro apmērā, kas ir par 11,9% mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2019.gada jūnija beigās bija 195,501 miljons eiro, kas ir par 0,8% jeb 1,596 miljoniem eiro mazāk nekā 2018.gada beigās.

"LPB Bank" vienīgais īpašnieks ir SIA "Mono". Savukārt "Mono" īpašnieki ir Mihails Uļmans (49,4%), ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins (32,7%) un Kajems Biomins (17,9%), liecina "Firmas.lv" informācija.

Savukārt "PrivatBank" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar zaudējumiem 706 000 eiro apmērā, kas ir 2,3 reizes mazāk nekā 2018.gada attiecīgajā periodā. Bankas aktīvi 2019.gada 30.jūnijā bija 190,246 miljoni eiro, kas ir par 4,2% jeb 8,4 miljoniem eiro mazāk nekā 2018.gada beigās.

Latvijas "PrivatBank" lielākais akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank", kuru 2016.gada decembrī Ukrainas valdība nacionalizēja.