"Pernod Ricard Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 3,6%

Rīga, 6.nov., LETA. Alkoholisko dzērienu vairumtirgotāja "Pernod Ricard Latvia" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlijam līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 22,249 miljoni eiro, kas ir par 3,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga 2,9 reizes un bija 690 313 eiro, liecina "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Pernod Ricard Latvia" ievēroja striktu kredītpolitiku, kas būs arī viens no pamatvirzieniem nākamā finanšu gadā.

Tāpat vadības ziņojumā minēts, ka, ņemot vērā daudz precīzāku krājumu uzskaiti, kompānija panāca efektīvāku pasūtījumu izpildi, kā arī optimālākus piedāvājumus sadarbības partneriem. Būtiski optimizētas arī administratīvās un piegādes izmaksas, kā arī uzņēmums pārskatījis pārdošanas procesu, kas būtiski uzlaboja konkurētspēju Latvijas tirgū.

"Pernod Ricard Latvia" vadība atzīmē, ka kompānija ir pieņēmusi lēmumu turpināt aktīvu darbu rentablākajos tirgus segmentos - viskija, degvīna, konjaka un Austrālijas vīnu kategorijās. Kompānijas mērķis ir stiprināt klātbūtni tās rentablākajos tirgus segmentos, īpašu uzmanību pievēršot degvīna un viskija segmentu attīstībai. Līdztekus kompānija plāno turpināt investēt "super premium" segmentā, attīstot iesala viskija, konjaka un šampanieša kategorijas.

Nākamajā finanšu gadā kompānija plāno turpināt ieguldīt līdzekļus darbinieku profesionālo iemaņu celšanā ar mērķi paaugstināt klientu servisa kvalitāti. Tāpat "Pernod Ricard Latvia" ir iecerējusi turpināt darbu pie kompānijas procesu optimizācijas.

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, "Pernod Ricard Latvia" apgrozījums bija 21,482 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 237 466 eiro.

"Pernod Ricard Latvia" ir starptautiskā holdinga "Pernod Ricard" pārstāvniecība Latvijā. "Pernod Ricard" izplata tādus alkoholiskos dzērienus kā "Jameson" īru viskijs, "Havana Club" rumu, "Beefeater" džinu, "Jacob's Creek" vīnus un citus.