Putnkopības uzņēmuma "Broileks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 9%

Rīga, 5.nov., LETA. Putnkopības uzņēmums "Broileks" pagājušajā finanšu gadā no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam strādāja ar 1,278 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa gandrīz dubultojās un sasniedza 137 955 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Broileks" aizvadītajā gadā saražoja un realizēja 1 410 256 kilogramus dzīvās broileru masas. Uzņēmuma galvenie ražošanas izdevumi bija saistīti ar putnukūts ekspluatāciju - gāzi, elektroenerģiju un ūdeni, kā arī kombinētās lopbarības iegādes izdevumiem, darba algām un ieguldījumu norakstīšanu īrētajos pamatlīdzekļos.

Kompānijas sadarbības partneri aizvadītajā finanšu gadā bija saistītie uzņēmumi "Cerova", "Lielzeltiņi" un "Putnu fabrika "Ķekava"".

Nākamajā finanšu gadā uzņēmums plāno attīstīt ražošanu un uzlabot ražošanas rādītājus.

LETA jau ziņoja, ka "Putnu fabrikā "Ķekava"" un saistīto uzņēmumu konsolidētais apgrozījums finanšu gadā no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam sasniedzis 74 miljonus eiro salīdzinājumā ar 66 miljoniem eiro gadu iepriekš. Taču aizvadītā finanšu gada konsolidētie rezultāti atšķirsies no katra grupas uzņēmuma gada finanšu pārskatā atsevišķi norādītajiem, tos skaitot kopā. Tas tāpēc, ka atsevišķas apgrozījuma veidojošās pozīcijas - produktu un izejvielu plūsma starp grupas uzņēmumiem - uzņēmumu gada finanšu pārskata bilancēs dublējas, ko pati grupa no konsolidēto rezultātu aprēķina izslēgusi.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka finanšu gadā no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam "Broileks" strādāja ar 1,172 miljonu eiro apgrozījumu un 70 532 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 2009.gadā un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. Uzņēmums pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Cerova" un "PFK Trader".