"PricewaterhouseCoopers" apgrozījums aizvadītajā finanšu gadā pieauga par 22,6%

Rīga, 1.nov., LETA. Auditorkompānijas "PricewaterhouseCoopers" Latvijas uzņēmums aizvadītajā finanšu gadā no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam strādāja ar 9,261 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 22,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga gandrīz divas reizes un bija 824 196 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskatā sacīts, ka aizvadītajā finanšu gadā kompānijas ieņēmumi no pakalpojumiem iekšzemes tirgū pieauga par 1,403 miljoniem eiro un sasniedza 7,338 miljonus eiro, bet ieņēmumi no pakalpojumiem ārvalstu tirgū pieauga par 304 135 eiro un bija 1,923 miljoni eiro. 

Vadības ziņojumā sacīts, ka aizvadītajā finanšu gadā "PricewaterhouseCoopers" stiprināja kompānijas konkurētspēju, sniedza audita pakalpojumus, kā arī dažādas nodokļu konsultācijas un sniedza ar biznesa stratēģijas saistītus pakalpojumus.

Kā teikts vadības ziņojumā, ņemot vērā pieaugošo tehnoloģiju nozīmi, arvien vairāk tika izmantoti digitālie informācijas kanāli - sociālie mediji un saturiski atjaunota mājaslapa. Klientu piesaistes un pakalpojumu sniegšanas efektivitātes uzlabošanas nolūkos veiktie ieguldījumi nodrošināja iespēju vēl operatīvāk sniegt nepieciešamo atbalstu klientiem, kas radīja papildu konkurētspējas priekšrocības. 

Nākotnē "PiricewaterhouseCoopers" vadība plāno turpināt ieguldīt darbinieku kvalifikācijas un profesionalitātes paaugstināšanā. Nākotnē ieguldījumi ļaus kompānijai nodrošināt augstākas kvalitātes pakalpojumu sniegšanu klientiem, nodrošinot "PiricewaterhouseCoopers" izaugsmi un rentabilitāti. Īpašu uzmanību plānots pievērst snieguma efektivitātes uzlabošanai, kā arī mārketinga un komunikācijas stratēģijai ar mērķi palielināt plānoto aktivitāšu ilgtspēju. 

Tāpat kompānija turpinās sadarbību ar "PricewaterhouseCoopers International Technology Services", kas ļauj piesaistīt jaunus klientus, piedāvājot arī ar informācijas tehnoloģiju (IT) un kiberdrošību saistītus pakalpojumus.

Finanšu gadā no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam "PricewaterhouseCoopers" strādāja ar 7,554 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 11% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 3,7% un bija 443 660 eiro.

Kompānija reģistrēta 1993.gada augustā, un tā pamatkapitāls ir 943 364 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ungārijā reģistrētā "PricewaterhouseCoopers Konyvvizsgalo Kft.". Kompānijas patiesās labuma guvējas ir Zlata Elksniņa-Zaščirinska un Ilandra Lejiņa.