Latvijas Amerikas acu centrs ieguldījis vairāk nekā miljonu eiro redzes korekcijas iekārtā

Rīga, 28.okt., LETA. Latvijas Amerikas acu centrs ieguldījis vairāk nekā miljonu eiro redzes korekcijas iekārtas iegādē un ārstu kvalifikāciju celšanā, aģentūru LETA informēja klīnikas vadītāja Una Brūna.

Viņa norādīja, ka redzes korekcija ar lāzeru ļauj ilgtermiņā atbrīvoties no redzes traucējumiem, taču cilvēku redzes problēmas, anatomiskās īpatnības ir individuālas, un ir svarīgi, lai pacientiem nav jāpielāgojas klīnikas iespējām, bet tiek sniegta iespēja nodrošināt pacientam piemērotāko redzes korekcijas veidu. 

Pēc Brūnas sacītā, redzes korekcijai ar lāzeru ir svarīgs iekārtas tehniskais nodrošinājums, programmu pieejamība, spēja interpretēt un analizēt pieejamos datus. "Jaunākās paaudzes lāzeriekārtas redzes korekciju veic dažu sekunžu laikā, līdz ar to tiek izskausti ar operāciju saistītie iespējamie riski," viņa skaidroja.

Tāpat klīnikas vadītāja atzīmēja, ka pilnvērtīgai redzes lāzerkorekcijai ir nepieciešami divi lāzeri - eksimerlāzers un femtosekunžu lāzers. Jaunā "Carl Zeiss" lāzeriekārtu "VisuMax" un "MEL 90" lāzeru komplektācija sniegs iespēju izvēlēties no četru veidu redzes lāzerkorekcijas metodēm - "LASIK", "Tran-Epi LASIK" jeb "PRK", "Femto-LASIK" un "SMILE" pacientam piemērotāko.

Latvijas Amerikas acu centru 1993.gadā dibināja profesors Džons Džozefs Makdermots (John Joseph McDermott). Klīnikas galvenie darbības virzieni ir pacientu acu un redzes veselības aprūpe - diagnostika, ambulatora un ķirurģiska saslimšanu ārstēšana gan pieaugušajiem, gan zīdaiņiem un bērniem. 

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pērn Latvijas Amerikas acu centrs strādāja ar 4,198 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet klīnikas peļņa pieauga 2,4 reizes un bija 432 994 eiro. 

Latvijas Amerikas acu centra pamatkapitāls ir 142 284 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir SIA "Dziedniecība", kuras patiesā labuma guvēja ir Natālija Točiļenko.