Tirdzniecības centra "Sāga" nomnieki būs "Būvniecības ABC", "Jysk" un "Rimi"

Rīga, 15.okt., LETA. Topošā dzīvesstila tirdzniecības centra "Sāga", kas atradīsies pie Rīgas un Stopiņu novada robežas, pirmie nomnieki būs "Būvniecības ABC", "Jysk" un "Rimi" hipermārkets, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Tirdzniecības centra attīstītāja SIA "VPH Latvia" direktors Juris Barkāns informēja, ka šobrīd paralēli tirdzniecības centra būvniecībai kā stratēģiskais partneris "Sāga" koncepta attīstīšanā ir piesaistīts nekustamo īpašumu konsultants "Colliers International", kura vadībā notiek nomnieku piesaiste, starp kuriem būs arī Latvijā jauni zīmoli.

"Colliers International" partneris Ēriks Bergmans pauda, ka līdz ar "Sāga" projekta īstenošanu sāksies jauns attīstības posms tirdzniecības centru segmentā ne tikai Latvijā, bet kopumā Baltijā. "Ierasto centru attīstīšanas praksi nomainīs jaunākās paaudzes iepirkšanās centru koncepts, kurš tiek veiksmīgi attīstīts citviet Eiropā, tādējādi "Sāga" projekts kļūs par paraugu tirdzniecības centru segmentā Baltijā. Tā pamatā ir fokusēšanās uz atšķirīgiem segmentiem un iedzīvotāju ieradumiem. "Colliers" uzdevums ir palīdzēt attīstīt koncepciju, vadīt iznomāšanas procesu un koordinēt mārketingu, kā arī palīdzēt īstenot dzīvē arhitektu un dizaineru idejas," viņš sacīja.

Tirdzniecības centra projektētājs un ģenerālbūvnieks ir AS "UPB", bet arhitektonisko risinājumu izstrādē piesaistīts Londonā bāzēts arhitektu birojs "TP Bennett".

Jau ziņots, ka pie Rīgas un Stopiņu novada robežas sākta dzīvesstila tirdzniecības centra "Sāga" būvniecība, kura izveidē plānots investēt 68 miljonus eiro. Plānots, ka jaunais centrs tiks nodots ekspluatācijā nākamā gada rudenī. Tā kopējā platība būs 57 000 kvadrātmetru.

Tirdzniecības centrā būs veikali mājai ar galveno fokusu uz precēm interjeram, dizainam un sadzīvei, pārtikas veikali, fitnesa klubs, kā arī plānota atpūtas zona pie dīķa. Tirdzniecības centrā būs izveidota arī "Street food" koncepta iela ar restorāniem un kafejnīcām. Plānots arī biroja centrs ar iznomājamām platībām no 200 līdz 2000 kvadrātmetriem.

Iepirkšanās centru "Sāga", kas atradīsies blakus "IKEA" veikalam, attīsta "VPH Latvia" kopā ar Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāju "Estmak Capital".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka pērn "VPH Latvia" strādāja ar 379 310 eiro apgrozījumu un zaudējumiem 42 588 eiro apmērā. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls 2900 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvas "VPH".