Mājsaimniecības preču mazumtirgotāja "The Pier" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā pieauga par 0,3%

Rīga, 8.okt., LETA. Mājsaimniecības preču mazumtirgotājs SIA "The Pier" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.marta līdz 2019.gada 28.februārim, strādāja ar 1,593 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,3% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 110 069 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, lai palielinātu preču pārdošanas apmērus, "The Pier" pagājušajā finanšu gadā ieguldīja papildu līdzekļus mājaslapās izveidē, kā arī turpināja iepriekšējos gados sāktās mārketinga aktivitātes - regulāri reklamēt preces sociālajos tīklos, izvietot sezonas preču un atlaižu plakātus tirdzniecības vietās un mājaslapā.

Reaģējot uz izmaiņā konkurences jomā, kompānija palielināja mārketinga izdevumus ar mērķi saglabāt klientu plūsmu un palielināt zīmola atpazīstamību. Kompānijai radās papildu pieskaitāmās izmaksas, izstrādājot un izpildot jaunus reklāmas plānus, kā arī, lai nodrošinātu efektīvāku krājumu pārvaldību un darbību. Plānots, ka šie izdevumu atmaksāsies ilgtermiņā, uzlabojoties darbības procesu efektivitātei un pieaugot apmeklētāju plūsmai internetā un veikalos.

Vienlaikus pārskatā atzīts, ka pastāv būtiska nenoteiktība saistībā ar "The Pier" spēju turpināt darbību nākotnē.

Kompānijas vadība skaidro, ka "The Pier" spēja turpināt saimniecisko darbību būs atkarīga no "Langerinn Dutch Holding BV" finansiālā atbalsta kompānijas turpmākajiem operatīvajiem rezultātiem. "The Pier" vadības rīcībā ir informācija, kas apliecina "Langerinn Dutch Holding B.V" apņemšanos sniegt finansiālo atbalstu nepieciešamajā apmērā, lai kompānija varētu turpināt darbību, taču "The Pier" dalībnieki izvērtē arī alternatīvus scenārijus. Galīgais lēmums par kompānijas darbības turpināšanu pēc 2019.gada vēl nav pieņemts.

Finanšu gadā no 2017.gada 1.marta līdz 2018.gada 28.februārim "The Pier" strādāja ar 1,588 miljonu eiro apgrozījumu un 5148 eiro peļņu.

Kompānija "The Pier" reģistrēta 2007.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2828 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Islandes kompānija "The Pier Holding", bet patiesais labuma guvējs ir Dānijas pilsonis Jakups Jakobsens (Jakup Jacobsen).