"Ventspils labiekārtošanas kombināta" staltbriežu un dambriežu ganāmpulka pirmā izsole beigusies bez rezultāta

Rīga, 25.sept., LETA. Pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" staltbriežu un dambriežu ganāmpulka pirmā izsole beigusies bez rezultāta, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas izpilddirektors Raitis Veidemanis.

Viņš sacīja, ka staltbriežu un dambriežu ganāmpulku neizdevās izsolīt, jo uz izsoli nepieteicās neviens pretendents.

Vienlaikus Veidemanis pavēstīja, ka uzņēmums plāno rīkot atkārtotu izsoli, bet pagaidām nav zināms, kad konkrēti tā notiks. Otrajā izsolē staltbriežu un dambriežu ganāmpulka sākumcena būs mazāka nekā pirmajā, taču par konkrētu summu vēl tiks lemts.

Jau ziņots, ka "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pirmdien, 23.septembrī, pirmajā izsolē ar augšupejošu soli piedāvāja iegādāties staltbriežu un dambriežu ganāmpulku. Ganāmpulka, kurā ir seši dambrieži un 32 staltbrieži, sākumcena bija 11 750 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Uzņēmums izsola dzīvniekus, kuri atrodas Ventspils briežu dārzā Talsu ielā 240, Ventspilī. Kompānija piedāvā iegādāties briežus, jo "Ventspils labiekārtošanas kombināts" pārtrauks struktūrvienības - Ventspils briežu dārzs - darbību.

Kompānijā iepriekš informēja, ka briežu dārza teritorija netiek izsolīta - daļa no teritorijas ir Ventspils pašvaldības īpašums un neliela daļa - valsts AS "Latvijas valsts meži" īpašums. Par šīm teritorijām "Ventspils labiekārtošanas kombinātam" ir nomas līgums un deleģēšanas līgums, kurus ir plānots pārtraukt.

"Ventspils labiekārtošanas kombināta" sociālajos tīklos izvietotā informācija liecina, ka Ventspils briežu dārzs izveidots ar nolūku veicināt ģimeņu aktīvās atpūtas iespējas un izglītošanu, sniedzot iedzīvotājiem zooloģiska un ekoloģiska rakstura zināšanas par Latvijas faunas dzīvniekiem un dabas vidi. Ventspils briežu dārzs, kura teritorija ir 32 hektāri, darbojas kopš 2006.gada.

2018.gadā "Ventspils labiekārtošanas kombināts" strādāja ar 5,857 miljonu eiro apgrozījumu un 91 195 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Ventspils labiekārtošanas kombināts" ir reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,457 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Ventspils pilsētas dome. "Ventspils labiekārtošanas kombināta" mērķis ir sniegt pakalpojumus apstādījumu ierīkošanā, ceļu būvē, atkritumu apsaimniekošanā un tūrismā Ventspilī un Kurzemes reģionā.