FKTK piemērojusi 13 700 eiro sodu ieguldījumu pārvaldes sabiedrībai "Aquarium Investments"

Rīga, 18.sept., LETA. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi 13 715,74 eiro sodu ieguldījumu pārvaldes sabiedrībai "Aquarium Investments", aģentūrai LETA pavēstīja komisijā.

Tāpat FKTK informēja, ka komisija un "Aquarium Investments" ir noslēgušas administratīvo līgumu, vienojoties par veicamajiem uzlabojumiem ieguldījumu pārvaldes sabiedrības iekšējās kontroles sistēmā, novēršot FKTK pārbaudē konstatētos trūkumus.

Pārbaudē FKTK konstatējusi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas likuma un tam pakārtoto normatīvu pārkāpumus. "Aquarium Investments" nebija izveidojusi tādu savas darbības riskiem atbilstošu iekšējās kontroles sistēmu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma, un proliferācijas finansēšanas jomā, kas nodrošinātu efektīvu likuma un tam pakārtoto normatīvu prasību ievērošanu, tostarp kompānija nebija veikusi pietiekamu klientu izpēti un darījumu uzraudzību, nebija ieguvusi dokumentus un informāciju par klientu saimniecisko vai personisko darbību, tostarp klientu veiktajiem darījumiem tādā apmērā, lai pārliecinātos, ka tie nav uzskatāmi par aizdomīgiem.

"Pieņemot lēmumu par administratīvā līguma slēgšanu un soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā, ka administratīvās lietas ietvaros "Aquarium Investments" ir sadarbojusies ar FKTK, tostarp labprātīgi apņēmusies novērst konstatētos pārkāpumus un sākusi darbu pie trūkumu novēršanai paredzēto pasākumu izpildes," informēja FKTK.

Administratīvajā līgumā ir ietverti turpmāk īstenojamie pasākumi, ko "Aquarium Investments" apņemas noteiktajos termiņos pilnībā izpildīt, lai novērstu pārbaudē konstatētos pārkāpumus, pilnveidotu iekšējās kontroles sistēmu un stiprinātu tās darbības efektivitāti.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Aquarium Investments" reģistrēta 2005.gadā, un tās pamatkapitāls ir 403 340 eiro. Savukārt kompānijas patiesie labuma guvēji ir Dmitrijs Krutiks un Pāvels Melameds, liecina "Firmas.lv" informācija.