LED gaismekļu ražotājs "Vizulo" pagājušo gadu noslēdzis ar 46,5% apgrozījuma pieaugumu

Rīga, 19.aug., LETA. LED gaismekļu ražotājs "Vizulo" pagājušajā gadā strādāja ar 8,063 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 46,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 37,4% un sasniedza 668 366 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

"Vizulo" pārstāvji aģentūru LETA informēja, ka "Vizulo" apgrozījums aizvadītajā gadā atbilst gada sākumā izteiktajām prognozēm.

"Straujais biznesa rādītāju kāpums ir likumsakarīgs mērķtiecīga darba rezultāts, un pierādījums mūsu spējai radīt starptautiskam pieprasījumam atbilstošus produktus, kas ļauj mums turpināt attīstīties gan vietējā tirgū, gan globālajā LED gaismekļu segmentā," teica uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Zeltiņš.

Vienlaikus viņš piebilda, ka uzņēmums par vienu no panākumu atslēgām uzskata arī ieguldījumus pētniecībā un zinātnē, kas ir inovāciju radīšanas pamats. "Jau kopš uzņēmuma dibināšanas sadarbojamies ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU), tai skaitā piesaistot jaunos inženierus. RTU spēj sagatavot augsta līmeņa speciālistus - visi mūsu izpētes un attīstības nodaļas inženieri mācījušies šajā augstskolā," pauda Zeltiņš.

Jaunās ražošanas tehnoloģijās uzņēmums 2018.gadā ieguldījis vairāk nekā 500 000 eiro, kas ir 3,4 reizes vairāk nekā 2017.gadā.

Kompānijas pārstāvji arī informēja, ka arī šā gada septiņos mēnešos "Vizulo" apgrozījums ir audzis un sasniedzis 4,7 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu iepriekšējā gadā. Uzņēmums šogad kopumā plāno sasniegt 12,5 miljonu eiro apgrozījumu. Šāda prognoze balstīta, ņemot vērā uzņēmuma darbībā vērojamo sezonalitāti un gada otrajā pusē allaž novērojamo apgrozījuma pieaugumu, informēja "Vizulo" pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Vizulo" apgrozījums 2017.gadā bija 5,503 miljoni eiro un uzņēmums guva 486 398 eiro peļņu.

Kompānija ir reģistrēta 2012.gadā, un tās pamatkapitāls ir 550 000 eiro. "Vizulo" ražo iekštelpu un ārtelpu gaismekļus un uzņēmums pieder AS "Vizulo group". Lielākie uzņēmuma eksporta tirgi ir Izraēla, Jaunzēlande, Francija, Holande, Somija, Igaunija un Ungārija, bet kopumā produkcija tiek eksportēta uz 34 valstīm. Kompānijas eksporta apmērs sasniedz 92% no kopējā apgrozījuma. Iecavā bāzētais uzņēmums šobrīd nodarbina 104 cilvēkus.