Par "Smiltenes piena" patieso labuma guvēju kļuvis Armands Kovaldins

Rīga, 19.aug., LETA. Par piena pārstrādes uzņēmuma AS "Smiltenes piens" patieso labuma guvēju kļuvis Armands Kovaldins, liecina informācija "Firmas.lv".

Dati atklāj, ka Kovaldins ir kļuvis par "Smiltenes piena" patieso labuma guvēju uz īpašumtiesību pamata, kas tiek realizēta caur viņam piederošo SIA "AS900".

Izmaiņas "Smiltenes piens" patiesā labuma guvēju datos reģistrētas piektdien, 16.augustā.

Iepriekš "Smiltenes piena" patiesie labuma guvēji bija Gita Mūrniece un Ģirts Strads. No "Smiltenes piena" gada pārskata un "Firmas.lv" datiem secināms, ka Mūrnieces īpašumā līdz šim bija aptuveni 64% uzņēmuma akciju, bet Stradam piederēja apmēram 32% akciju. Abi iepriekš bija uzrādīti kā uzņēmuma patiesie labuma guvēji.

Līdz ar izmaiņām "Smiltenes piena" akcionāru sastāvā veiktas izmaiņas arī kompānijas padomē, kamēr valdes sastāvs nav mainīts.

Darbu "Smiltenes piena" padomē atstājusi Mūrniece un Strads, savukārt kompānijas padomes priekšsēdētāja amatā iecelts Kovaldins, bet padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts Kaspars Freimanis. Uz jaunu pilnvaru termiņu kompānijas padomē iecelts līdzšinējais padomes loceklis Egils Mūrnieks.

Aģentūra LETA augusta sākumā jau vēstīja, ka "Smiltenes piens" divi lielākie īpašnieki - Mūrniece un Strads - plāno pārdot viņiem piederošās uzņēmuma akcijas, un sarunas par attiecīgo akciju pārdošanu ir tuvu noslēgumam. Lēmumu pārdot "Smiltenes piens" akcijas Mūrniece skaidroja ar vēlmi šogad 15.oktobrī doties pensijā.

Tāpat Mūrniece norādīja, lai gan interesi par "Smiltenes pienu" izrāda vairāki potenciālie pircēji, viņai ir svarīgi, lai "Smiltenes piens" paliek vietējās izcelsmes kapitāla uzņēmums. Šī nosacījuma neizpildes dēļ līdz šim atvairīti vairāki maksātspējīgi pircēji. Tāpat potenciālajam akciju pircējam jābūt pilnīgi skaidram uzņēmuma darbības plānam turpmākajos piecos gados. "Pats galvenais, lai jaunais akcionārs turpina uzņēmuma darbu, līdz šim iesākto," viņa sacīja.

Aģentūras LETA tobrīd rīcībā esošā informācija liecināja, ka "Smiltenes piena" pircējs varētu būt Kovaldinam piederošā "AS900".

Kovaldins ir arī SIA "Olaines enerģija" 15% kapitāldaļu īpašnieks, kā arī SIA "AgriGrant" un SIA "Ziņu mēdiji" vienīgais īpašnieks.

Ziņots, ka "Smiltenes piens" pagājušajā gadā strādāja ar 19,069 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 6,3% - līdz 870 393 eiro. Kompānija "Smiltenes piens" ir reģistrēts 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 472 962 eiro.