"Lazdonas piensaimnieka" apgrozījums pērn pieauga par 5,6%

Rīga, 16.aug., LETA. Latvijas piena pārstrādes uzņēmums AS "Lazdonas piensaimnieks" pagājušajā gadā strādāja ar 6,818 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 38,9% - līdz 121 766 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gads uzņēmumam ir bijis spraigs un ražīgs, jo izstrādāts tehniskais projekts notekūdeņu priekšattīrīšanas būvniecībai. Tāpat kompānija pērn investēja 140 000 eiro tehnoloģisko iekārtu nomaiņā.

"Lazdonas piens" vadība arī norāda, ka pēc 2018.gada noslēgšanas ar peļņu uzņēmums plāno investēt tehnoloģiju modernizēšanā un izmaksu samazināšanā ar mērķi būt konkurētspējīgam ar savu produktu realizācijas cenām, dizainu un kvalitāti. "Lazdonas piens" vadība norāda, ka tas ir būtiski, jo kaimiņvalstis arvien agresīvāk ieņem vietu Latvijas tirgū ar plaša patēriņa piena produktiem.

Tāpat kompānija arvien aktīvāk plāno strādāt pie nišas produktu, bioloģisko produktu un desertu, kā arī "Zaļās karotītes" produktu un programmas "Skolas piens" izaugsmes un aktīvi piedalīties valsts un pašvaldības iepirkumu konkursos.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Lazdonas piensaimnieks" 2017.gadā strādāja ar 6,455 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,3 reizes - līdz 199 146 eiro.

"Lazdonas piensaimnieks" ir reģistrēts 1993.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 38 680 eiro. Uzņēmuma pamatdarbība ir piena savākšana, pieņemšana, pārstrāde, saražotās produkcijas loģistika, mazumtirdzniecība, kā arī vairumtirdzniecība un ēdināšanas servisa pakalpojumi.