Mežizstrādes uzņēmuma "R grupa" apgrozījums pērn pieauga 2,4 reizes

Rīga, 8.aug., LETA. Mežizstrādes uzņēmums "R grupa" pagājušajā gadā strādāja ar 24,988 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākkārt un sasniedza 387 274 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības norāda, ka aizvadīto gadu "R grupa" noslēdza ar pozitīvu darbības rezultātu jeb peļņu, kas ir palielinājusies aptuveni astoņas reizes salīdzinājumā ar 2017.gadu. Peļņas pieaugums galvenokārt ir saistīts ar enerģētiskās koksnes ražošanas pieaugumu. Tāpat to ietekmēja konkurētspējas palielināšanās, apgūstot inovatīvus ražošanas procesus, un jauna darbaspēka piesaiste, kā arī jaunu līgumu noslēgšana.

Savukārt kompānijas apgrozījums audzis saistībā ar veiksmīgu sadarbības līgumu noslēgšanu vietējā Latvijas tirgū, kur apgrozījums audzis 3,4 reizes. Tāpat liela nozīme bija apaļkoku eksporta sektoram, īpaši, to realizācijai Eiropas Savienības (ES) valstīs, kur pērn apgrozījums pieauga aptuveni 4,5 reizes.

Izvērtējot "R grupas" aizvadītā gada finanšu rādītājus un virzību uz kompānijas mērķu sasniegšanu, uzņēmums plāno turpināt palielināt apgrozījumu, ražošanas un eksporta apmērus. Tāpat kompānija plāno paplašināt saimniecisko darbību, apgūstot zāģmateriālu tirdzniecības sektoru un kokapstrādes nozari.

Kompānijas vadības ziņojumā atzīmēts, ka arī 2019.gadā uzņēmums ir noslēdzis vairākus sadarbības līgumus ar Latvijas siltuma ražotājiem, kuriem piegādā šķeldu kā kurināmo materiālu. Turpmāk kompānija plāno palielināt tehnikas vienību parku, lai varētu izpildīt visus šķeldas piegādes līgumus.

Jau ziņots, ka "R grupa" 2017.gadu noslēdza ar 10,657 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa 2017.gadā palielinājās 2,4 reizes un sasniedza 46 983 eiro.

"R grupa" Komercreģistrā iegrāmatota 2002.gadā, tās pamatkapitāls ir 284 564 eiro. Kompānija pilnībā pieder Jurim Rūsam.