Degvielas tirgotāja "East West transit" apgrozījums pērn pieaudzis par 11,9%

Rīga, 2.aug., LETA. Degvielas vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "East West transit" apgrozījums pērn bija 163,028 miljoni eiro, kas ir par 11,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa bija 950 974 eiro, kas ir par 3,7% mazāk nekā 2017.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Finanšu pārskata vadības ziņojumā kā viens no galvenajiem iemesliem peļņas samazinājumam norādīts darbaspēku izmaksu pieaugums, ko veicināja minimālās algas celšana un pieaugošā konkurence darbaspēka tirgū. Papildu izmaksas pērn veidojās arī jauno degvielas uzpildes staciju nomas rezultātā un apsardzes maiņas rezultātā.

Apgrozījums pērn bija 163,028 miljoni eiro, kas salīdzinot ar gadu iepriekš ir pieaugums par 17,395 miljoniem eiro. Pārdotās degvielas apjoms degvielas uzpildes stacijās pērn, salīdzinot ar 2017.gadu, palielinājās par 6%, savukārt degvielas uzpildes staciju veikalu apgrozījums palielinājās par 15%. Proporcionāli pieaugušas arī pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas, rezultātā saglabājot nemainīgu bruto peļņu 2017. un 2018.gadā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn uzņēmums veicis vienas esošās pilna servisa degvielas uzpildes stacijas renovāciju Ulriekstes ielā, turpinot jaunā koncepta degvielas uzpildes staciju modeļa ieviešanas stratēģiju, kas paredz pakāpenisku esošo degvielas uzpildes staciju pārbūvi un modernizāciju. 2018.gada beigās "East West transit" apsaimniekoja 46 degvielas uzpildes staciju tīklu, kas sastāvēja no 44 pilna servisa degvielas uzpildes stacijām un divām automātiskajām degvielas uzpildes stacijām.

"East West transit" prognozē apgrozījuma pieaugumu arī nākamajā pārskata periodā. Kā vienu no riskiem uzņēmums saskata darbaspēka izmaksu pieaugumu darba tirgū, kuram "East West transit" nākotnē būs spiests piemēroties, lai saglabātu savu konkurētspēju. Savukārt, degvielas cenu kāpums rada degvielas transportēšanas un degvielas uzpildes staciju apkalpošanas izmaksu kāpuma risku.

Uzņēmums plāno veikt virkni pasākumu turpmākos periodos peļņas līmeņa paaugstināšanai, tai skaitā - degvielas uzpildes staciju tīkla attīstīšanu, saimniecisko izmaksu paaugstināšanai, tai skaitā - degvielas uzpildes staciju tīkla attīstīšanu, saimniecisko izmaksu optimizēšanu, kredītpolitikas uzlabošanu un citus pasākumus. Tāpat paredzēts turpināt degvielas uzpildes staciju modernizācijas plānu, ieguldot līdzekļus degvielas uzpildes staciju modernizācijā.

"East West transit" apgrozījums 2017.gadā bija 145,633 miljoni eiro un peļņa 987 344 eiro.

"East West transit" dibināta 1996.gadā un uzņēmuma pamatdarbības virzieni ir degvielas vairumtirdzniecības un degvielas un dažādu preču mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3,261 miljons eiro.

Uzņēmuma 80% daļu pieder Ivo Vasiļevskim un 20% daļu Donātam Vaitaitim.