"Bite Latvija" apgrozījums pērn pieauga par 9,1%

Rīga, 1.aug., LETA. Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" pērn strādāja ar 99,978 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 18,1% un bija 14,964 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn "Bite Latvija" tīklā mobilā interneta lietojums viedtālruņos ir dubultojies, sasniedzot vidēji astoņus gigabaitus uz vienu lietotāju mēnesī, savukārt video satura patēriņš veido vairāk nekā 60% no kopējās interneta plūsmas "Bite Latvija" tīklā. Datu patēriņa pieauguma dēļ, "Bite Latvija" mātes uzņēmums investēja deviņus miljonus eiro tīkla infrastruktūras un tehnoloģiju attīstībā.

Kā teikts vadības ziņojumā, aizvadītajā gadā "Bite Latvija" aprīkoja visu operatora tīklu ar 4G tehnoloģijām, lai veicinātu pozitīvu mobilo sakaru lietošanas pieredzi klientiem. Tāpat tika palielināta tīkla jauna un kapacitāte, izvēršot 4G+ un 4G++ tehnoloģijas, kā arī aprīkojot ar 4.5G tehnoloģiju reģionālās bāzes stacijas. Tīkla paplašināšanas darbi tika veikti sadarbībā ar SIA "TeleTower" un pārskata gadā izbūvēja Latvijā četras jaunas mobilo sakaru bāzes stacijas.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Bite Latvija" lika pamatus lietu interneta tīklam Latvijā, ieviešot "NarrowBand Internet of Things" risinājumu un sāka testus sadarbībā ar uzņēmumiem "Teliko", "Rīgas gaisma" un citiem. Pērn sākti arī 5G tehnoloģijas "Massive Mimo" testi un tika parakstīts saprašanās memorands ar Ķīnas elektroierīču ražotāju "Huawei" par 5G infrastruktūras izveidi "Bite Latvija" tīklā.

Kā teikts vadības ziņojumā, aizvadītajā gadā "Bite Latvija" iegādājās uzņēmumus "Stream Networks" un "Latnet Serviss", kuri gada nogalē un tika apvienoti ar nosaukumu "Latnet".

Nākotnē "Bite Latvija" vadība plāno investēt tīkla infrastruktūras attīstīšanā, tehnoloģiju apgūšanā, produktu un pakalpojumu klāsta palielināšanā un klientu servisa uzlabošanā. Piemēram, sadarbībā ar mediju grupu "All Media Baltics" attīstīs mobilās televīzijas risinājumu - video straumēšanas platformu "TVPlay".

Nākotnes plānos paredzēts paplašināt biznesa klientu portfeli, papildinot piedāvājumu ar pilna servisa biznesa pakalpojumiem, tostarp integrētajiem mobilo sakaru un informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) biznesa procesu pārskatāmības un produktivitātes palielināšanai, kas tiks izstrādāti sadarbībā ar "Latnet". Tāpat tiks attīstīta NarrowBand Internet of Things" tīkls, izmantojot "Unistars" rīcībā esošās 5G frekvences, un sadarbībā ar "TeleTower" turpinās telekomunikācijas infrastruktūras attīstību un pārklājuma paplašināšanu, izvēršot jaunu torņu un mastu būvniecību Latvijā, un iegādājoties uz esošajām būvēm izvietotās telekomunikācijas konstrukcijas.

2017.gadā "Bite Latvija" strādāja ar 91,642 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16% vairāk nekā 2016.gadā, bet peļņa pieauga 72,4% un bija 12,664 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2005.gada maijā, un tās pamatkapitāls ir 99,085 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrēts uzņēmums UAB "Bite Lietuva".