"PET Baltija" apgrozījums pērn pieauga par 45,1%

Rīga, 30.jūl., LETA. PET pudeļu otrreizējās pārstrādes uzņēmums "PET Baltija" pērn strādāja ar 34,703 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 45,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga par 85,2% un bija 1,89 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn "PET Baltija" turpināja realizēt plānus un papildināja tehnoloģisko bāzi ar ražošanas iekārtām. Pērn kompānija pārstrādāja 38 054 tonnas PET pudeļu, kas ir par 2% mazāk nekā 2017.gadā, kurā pārstrādāja 38 653 tonnas.

Nākotnē "PET Baltija" vadība plāno atjaunot un modernizēt darbībai nepieciešamos pamatlīdzekļus - atbilstoši pašreizējai darbības specifikai un nākotnes attīstības stratēģijai. Šogad "PET Baltija" plāno turpināt investēt jaunās tehnoloģiskās iekārtās, kas palielinās pievienoto vērtību ražotajiem papildu produktiem un uzlabos kompānijas konkurētspēju.

Tāpat "PET Baltija" vadība plāno turpināt dažādus darba vides uzlabošanas un procesu optimizācijas pasākumus, kā arī darbinieku iesaistes paaugstināšanas pasākumus "LEAN" programmā.

2017.gadā "PET Baltija" strādāja ar 23,92 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,8% vairāk nekā 2016.gadā, bet peļņa pieauga 1,9 reizes un bija 1,02 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 2003.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir 2,219 miljoni eiro. "PET Baltija" ir vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupas "Eco Baltia grupa" uzņēmums.

"Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas zaļais punkts".