"Ober Haus": Rīgas centrā vislielākais piedāvājums pirmajā pusgadā ir neremontētiem divu līdz trīs istabu dzīvokļiem

Rīga, 26.jūl., LETA. Šī gada pirmajos sešos mēnešos Rīgas pilsētas centrā vislielākais piedāvājums ir neremontētiem divu līdz trīs istabu dzīvokļiem, liecina nekustamo īpašumu kompānijas "Ober Haus" pusgada apskats.

Apskatā norādīts, ka neremontētu divu līdz trīs istabu dzīvokļus Rīgas centrā bieži vien klienti izvēlas atrašanās vietas dēļ, jo novērtē pilsētas centra infrastruktūru un ietaupīto laiku, kas rodas, nemērojot sastrēgumiem pilno ceļu uz attālākiem Rīgas rajoniem.

Savukārt salīdzinoši mazs piedāvājums Rīgas centrā ir vienas istabas dzīvokļiem.

Apskatā sacīts, ka attīstītāji sāk dzīvokļu tirdzniecību projektu būvniecības procesā un pircēji tos rezervē. Daži projekti ir gandrīz izpārdoti pirms to nodošanas ekspluatācijā. Projekti ar labiem pārdošanas rezultātiem tiek būvēti dažādās Rīgas vietās. Īpaši veiksmīgi ir tie, kas apvieno dzīvojamo fondu un uzņēmējdarbības vidi.

Kā teikts "Ober Haus" apskatā, apkopojot sērijveida dzīvokļu piedāvājumu Rīgas mikrorajonos, būtiskas izmaiņas netika novērotas, kopumā tas ir stabils visu veidu - gan vienas, gan divu un trīs istabu dzīvokļiem. Kopumā piedāvājums noteikti ir zemāks, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn.

Apskatā "Ober Haus" speciālisti situāciju tirgū skaidro ar to, ka, neskatoties uz vēlmi, sevišķi jaunajām ģimenēm, mainīt savu dzīvesvietu no sērijveida dzīvokļa uz īpašumu jaunā projektā, joprojām ne visi to var atļauties. Četru un vairāk istabu dzīvokļu piedāvājuma skaits ir būtiski mazāks šāda tipa ēkās, līdz ar ko šie dzīvokļi retāk nonāk tirgū.

2018.gadā "Ober Haus Real Estate Latvia" strādāja ar 891 620 eiro apgrozījumu, kas ir par 11,5% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 58 676 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija reģistrēta 2004.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 362 900 eiro. "Ober Haus Real Estate Latvia" vienīgais īpašnieks ir Igaunijā reģistrētā "Ober-Haus Real Estate Advisors".