Kūdras ieguvēja "Laflora" apgrozījums pērn pieauga par 12,3%

Rīga, 26.jūl., LETA. Kūdras ieguves uzņēmums "Laflora" pagājušajā gadā strādāja ar 17,351 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 12,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa saruka 3,3 reizes - līdz 400 290 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Laflora" kūdras ieguves apmērs palielinājās par 20% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu saistībā ar labvēlīgākiem klimatiskajiem apstākļiem kūdras ieguves sezonā. Tikmēr kompānijas kopējais kūdras un kūdras produktu pārdošanas apmērs 2018.gadā pieauga par 3% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Pērn "Laflora" turpināja investēt kūdras ieguves infrastruktūras izbūvē, ražošanas attīstībā un ražošanas tehnikā, tostarp sāka izbūvēt kūdras ieguves laukus paplašinātajā licences teritorijā Nīcgales purvā un turpināja kūdras ieguves lauku izbūvi Drabiņu purvā. "Laflora" investīcijas pamatlīdzekļos pērn kopumā veidoja 1,645 miljonus eiro, ko kompānija ieguldīja no pašas līdzekļiem un, izmantojot ilgtermiņa finanšu līzingu.

Kompānijas vadība arī norāda, ka 2018.gadā uzņēmums izveidoja un ieviesa energoresursu pārvaldības sistēmu un ieguva ISO 50001 sertifikātu.

2019.gadā "Laflora" plāno turpināt investēt kūdras ieguves platībās un kūdras ieguves infrastruktūras attīstībā, lai palielinātu kūdras ieguves platības un kūdras ieguves apmēru.

Kompānija plāno arī turpmākas investīcijas ražošanas attīstībā un ražošanas jaudu palielināšanā, kas nodrošinās efektīvu resursu izmantošanu un kompānijas konkurētspējas palielināšanos, teikts vadības ziņojumā.

Tāpat "Laflora" šogad plāno turpināt darbu pie klientu portfeļa paplašināšanas, koncentrējoties uz augstas kvalitātes produkcijas pārdošanu un pēc iespējas lielākas pievienotās vērtības radīšanu klientiem.

2017.gadā "Laflora" apgrozījums bija 15,447 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 1,313 miljoni eiro.

Uzņēmums "Laflora" reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 332 810 eiro. Kompānija pieder SIA "Svētvalde" un divām Vācijas privātpersonām. Kompānijas pamatdarbība ir kūdras ieguve, kūdras pārstrāde, kā arī kūdras produktu ražošana un pārdošana.