Tabakas izstrādājumu vairumtirgotāja "Philip Morris Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 17,3%

Rīga, 24.jūl., LETA. Tabakas izstrādājumu vairumtirgotājs "Philip Morris Latvia" pērn strādāja ar 60,434 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 17,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 2,9 reizes un bija 1,272 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn "Philip Morris Latvia" turpināja sadarbību cigarešu realizācijā ar biznesa partneriem SIA "Sanitex" un mazumtirgotājiem "Maxima Latvija", "Rimi Latvia", SIA "Latvijas Neatkarīgo tirgotāju koorperācija", SIA "Madara 89" un SIA "Circle K Latvia". Tāpat pārskata gadā "Philip Morris Latvia" sāka jaunu sadarbību ar SIA "Salvo MD".

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn vairumtirgotājs tirgū ieviesa jaunu produktu - "IQOS" tabakas karsējamo ierīci un karsējamo tabaku "HEET".

Nākotnē "Philip Morris Latvia" vadība prognozē, ka visbūtiskākā ietekme uz kompānijas darbību gaidāma no attīstības vietējā tirgū un legālas izcelsmes produktu pieprasījuma pieauguma.

2017.gadā "Philip Morris Latvia" strādāja ar 51,532 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2016.gadā, bet peļņa saruka par 45,8% un bija 425 672 eiro.

Kompānija reģistrēta 2000.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 201 924 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Šveicē reģistrētais uzņēmums "Philip Morris".