Viesnīcu operatora "Mogotel" apgrozījums pērn pieauga par 21,6%

Rīga, 23.jūl., LETA. Viesnīcu operators "Mogotel", kas strādā ar zīmoliem "Rixwell Hotels", "Wellton" un "Rija Hotels", pagājušajā gadā strādāja ar 21,504 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 3,1% un bija 315 137 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Mogotel" ieņēmumi no pamatdarbības pērn pieauga par 3,646 miljoniem eiro un veidoja 20,738 miljonus eiro, bet ieņēmumi no atlīdzības par viesnīcu pārvaldīšanu palielinājās par 171 695 eiro un bija 765 455 eiro.

Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn "Mogotel" tīklā viesu pavadīto nakšu skaits, salīdzinot ar 2017.gadu, pieauga par 8,2%, bet viesnīcas istabu vidējā cena palielinājās par 2,5%.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Mogotel" paplašināja un attīstīja Pārdošanas nodaļu, kas sekmēja sadarbības līgumu skaita pieaugumu, tādējādi palielinot tiešo rezervāciju skaitu un samazinot starpniecības komisijas, savukārt Mārketinga nodaļas paplašināšana un attīstība nodrošināja pasūtījumu pieaugumu viesnīcu operatora mājaslapā.

Tāpat, pēc kompānijas vadības vēstītā, jaunas četru zvaigžņu viesnīcas "Wellton Riverside SPA Hotel" atklāšana gada nogalē un tās pievienošana viesnīcu tīklam sekmēja interesi par "Mogotel" kopumā un piesaistīja jaunus klientus.

"Mogotel" vadība norāda, ka plānots palielināt viesnīcu skaitu par divām vai trim viesnīcām, ieviest tirgū un popularizēt jaunizveidoto zīmolu "Rija Hotels", attīstīt konferenču pakalpojumu pārdošanu, kā arī turpināt attīstīt informācijas tehnoloģijas un automatizēt procesus. Paredzēts uzlabot un attīstīt arī darbinieku piesaistes, atlases un motivācijas procesus un turpināt veicināt zīmolu atpazīstamību.

2017.gadā "Mogotel" strādāja ar 17,686 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 325 205 eiro.

"Mogotel" reģistrēta 2011.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "Mogotel Group", bet patiesais labuma guvējs ir Vadims Muhins.