"Global Blue Latvija" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā saruka par 16,7%

Rīga, 23.jūl., LETA. Pievienotās vērtības nodokļa atmaksas pakalpojuma nodrošinātājs "Global Blue Latvija" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.aprīļa līdz šā gada 31.martam, strādāja ar 873 097 eiro apgrozījumu, kas ir par 16,7% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 24,9% - līdz 206 610 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka "Global Blue Latvija" apgrozījums aizvadītajā gadā sarucis tūristu, kas veic pirkumus, skaita krituma dēļ. Savukārt uzņēmuma izmaksas būtiski nemainījās salīdzinājumā ar gadu iepriekš, kas ļāva uzņēmumam aizvadīto gadu noslēgt ar 206 610 eiro peļņu.

"Global Blue Latvija" vadība arī norāda, ka pozitīvu ietekmi uz kompānijas biznesu sniedza apkalpoto pasažieru skaita lidostā "Rīga" pieaugums. Tikmēr uzņēmuma apgrozījumu negatīvi ietekmēja Krievijas rubļa vērtības kritums attiecībā pret eiro, kas Krievijas tūristiem sadārdzināja iepirkšanos Latvijā.

Nākamajā finanšu gadā uzņēmums plāno noturēt rezultātus iepriekšējā finanšu gada līmenī, turpinot aktīvu darbu ar veikaliem, ieviešot elektronisku "Tax Free" formu izrakstīšanas sistēmu, kas būtiski atvieglos darbu. "Šobrīd mēs neredzam un neprognozējam nekādus riskus, kas varētu būtiski ietekmēt mūsu uzņēmējdarbību," teikts kompānijas vadības ziņojumā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.aprīļa līdz 2018.gada 31.martam, "Global Blue Latvija" strādāja ar 1,048 miljonu eiro apgrozījumu un 275 146 eiro peļņu.

"Global Blue Latvija" darbību sāka 2004.gadā. Kompānija dibināta ar mērķi nodrošināt pievienotās vērtības nodokļa atmaksu trešo valstu iedzīvotājiem. Kompānijas galvenie sadarbības partneri ir veikali, kas pārdod preces ārvalstu tūristiem, kuri, savukārt, šīs preces izved no valsts. "Global Blue Latvija" pieder Zviedrijas "Global Blue Holdings".