Poligrāfijas uzņēmuma "PNB Print" apgrozījums pērn saruka par 2%

Rīga, 23.jūl., LETA. Poligrāfijas uzņēmums "PNB Print" pērn strādāja ar 22,996 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet zaudējumi bija 656 238 eiro pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn "PNB Print" turpināja darboties eksporta tirgū, tai skaitā palielināja pārdošanas apjomus Rietumeiropas tirgū. Lielākie noieta tirgi ir Skandināvijas valstis - Dānijas tirgus daļa turpināja paplašināties un pārskata gadā pieauga līdz 17% no kopējā apgrozījuma. Par 1,64 miljoniem eiro pieauga arī Vācijas noieta tirgu daļa, savukārt Lielbritānijas tirgū kompānija pārskata gadā divkāršoja apgrozījumu.

Kā sacīts vadības ziņojumā, pērn Rietumeiropā bija augsts pieprasījums pēc bērnu literatūras, grāmatām cietajos vākos un īpašiem apstrādes veidiem.

Vadības ziņojumā minēts, ka pērn "PNB Print" investēja 173 800 eiro tehnoloģijās un mašīnās - tika iegādātas iekārtas, kas palīdz efektivizēt ražošanu, kā arī paplašināt piedāvāto poligrāfijas sortimentu. Tāpat tika iegādāts uzlīmju līmēšanas aparāts un gofrētas kastes aizlīmēšanas un apdrukāšanas iekārta, kā arī tika izstrādāts tehnoloģisks risinājums pasūtījumiem ar lielu lapaspušu skaitu.

Nākotnē "PNB Print" vadība plāno palielināt apgrozījumu Rietumeiropas tirgū: Skandināvijā, Vācijā un Beneluks valstīs. Tāpat kompānija turpinās iesākto tehnoloģisko un organizatorisko procesu pilnveidošanu, kā arī paplašinās ražošanas un noliktavas telpas.

2017.gadā "PNB Print" strādāja ar 23,466 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 29,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa, salīdzinot ar iepriekšējā gada zaudējumiem, veidoja 50 515 eiro.

Kompānija reģistrēta 2009.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 11,979 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "Print Management", kura patiesais labuma guvējs ir Lielbritānijas pilsonis Grigorijs Guseļņikovs (Grigory Guselnikov).