"Iļģuciema kvasa" ražotāja apgrozījums pērn pieauga par 9,1%

Rīga, 23.jūl., LETA. Pārtikas produktu ražotājs "Ilgezeem" ("Iļģuciema kvass", "Veselība" "Iļģuciema medalus") pagājušajā gadā strādāja ar 4,815 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,1% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 95,6% - līdz 303 046 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn kompānija strādāja pie ražošanas procesu efektivitātes uzlabošanas un izdevumu optimizēšanas. Kompānija pabeidza arī vienu Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstītu projektu ar mērķi modernizēt ražošanas iekārtas, kā arī iesniedza jaunu projekta pieteikumu, lai iegūtu atbalstu no ES fondiem.

Tāpat kompānijas vadība atgādina, ka aizvadītajā gadā izstrādāja vairākas klasiskā alus šķirnes, kā arī sāka ražot vairāku veidu sidrus, kuri paredzēti tikai eksportam, ņemot vērā augsto akcīzes nodokli sidriem Latvijā. Tāpat kompānija sāka ražot bezalkoholiskos dzērienus "Morss" un "Veselības dzērienu" bez cukura.

2018.gadā "Ilgezeem" piedalījās arī vairākās starptautiskajās izstādēs, kā arī turpināja sadarbību ar partneriem no Palestīnas, Kuveitas, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Irānas, Korejas, Šanhajas, Honkongas, Maldīvu salām, Izraēlas un Spānijas. Kompānija ieguva HALAL standarta produktu apstiprinājumu eksportam uz valstīm, kurās dominējošā ir islāma ticība. Arī šogad plānots piedalīties starptautiskās izstādēs ārpus Latvijas ar mērķi piesaistīt eksporta partnerus, tostarp NVS valstīs.

Tāpat 2019.gadā kompānija plāno turpināt darbu pie tālākas procesu efektivitātes celšanas visos ražošanas posmos un pārdošanā un palielināt produkcijas eksporta apmērus.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2017.gadā "Ilgezeem" strādāja ar 4,412 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 12,8% - līdz 154 939 eiro.

"Ilgezeem" ir dibināts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder divām privātpersonām - Robertam Volfam un Viktoram Ogņanovam.