"All Media Baltics" noslēdzis līgumu nākamās paaudzes video satura platformas izstrādei un attīstībai

Rīga, 23.jūl., LETA. Mediju grupa "All Media Baltics" un tehnloģiju uzņēmums "Atende Software" ir noslēguši līgumu par daudzpusīgu sadarbību, lai izstrādātu un attīstītu nākamās paaudzes video satura platformas pakalpojumu Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, aģentūru LETA informēja "All Media Baltics" pārstāve Līna Kārkliņa

Viņa sacīja, ka inovatīvā video satura platforma skatītājiem piedāvās plašu vietējā un starptautiskā sporta un izklaides satura klāstu, tai skaitā tiešraides televīzijas kanālus, ziņas, augstākās kategorijas sporta saturu, oriģinālfilmas un seriālus, kā arī sniegs iespēju skatīties "All Media Baltics" televīzijas pārraides un šovus viedtālruņos, planšetēs, televīzijas ekrānos un viedajos televizoros.

Kārkliņa norādīja, ka "Atende Software" ieviesīs "redGalaxy" tehnoloģiju un nodrošinās tās darbību un tehnisko atbalstu, kā arī izstrādās lietotnes interneta, "Android", "iOS", "Android TV" (operatora līmeņa), "Samsung SmartTV" un "LG webOS" sistēmu lietotājiem. Tehnoloģija tiks integrēta esošajā OTT risinājumā (uz "Anevia" platformas bāzes) un CRM, pašdiagnostikas un maksājumu apstrādes sistēmās. Līgumā tiks ieviestas arī "Microsoft Playready", "Google Widevine" un "Apple FairPlay" satura aizsardzības sistēmas.

"Atende Software" ir OTT tehnoloģiju izstrādātājs Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, pērn "All Media Latvia" strādāja ar 18,617 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pieauga 2,1 reizi un bija 2,87 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1992.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 2,85 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētais uzņēmums "Bite Lietuva".

2017.gada 18.oktobrī tika noslēgts darījums, kura rezultātā starptautisks aktīvu pārvaldīšanas uzņēmums "Providence Equity Partners" iegādājās Zviedrijas mediju grupas "MTG" biznesu Baltijā. Jauniegādāto uzņēmumu grupa Latvijā turpina strādāt ar nosaukumu "All Media Baltics" un nodrošina televīzijas kanālu TV3, LNT, TV6, "Kanāls 2", radio "Star FM", video portāla "TVPlay", ziņu un izklaides portāla "Skaties.lv", "TV Play Baltics" satelīttelevīzijas un "SmartAD" darbību Baltijas valstīs.