Sašķidrinātās dabasgāzes tirgotāja "Intergaz" apgrozījums pērn pieauga par 14,7%

Rīga, 22.jūl., LETA. Sašķidrinātās dabasgāzes tirgotāja SIA "Intergaz" apgrozījums pagājušajā gadā bija 32,278 miljoni eiro, kas ir par 14,7% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 360 743 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka, neskatoties uz zaudējumiem, "Intergaz" pašu kapitāls ir pozitīvs un veido 3,776 miljonus eiro.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka "Intergaz" šogad plāno saglabāt sasniegto pārdošanas apjomu pieauguma tempu.

Pēc "Intergaz" vadības vēstītā, kompānija turpinās darbu pie vietējā un ārējā tirgus izpētes pakalpojumu sniegšanā, kā arī strādās pie jaunu pakalpojumu veidu piedāvāšanas klientiem ar nolūku noturēt esošos klientus un piesaistīt jaunus. Uzņēmums plāno turpināt automatizēt iekšējos procesus, lai efektīvāk organizētu loģistikas, pārdošanas un mārketinga procesus.

2017.gadā "Intergaz" apgrozījums bija 28,142 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 686 280 eiro.

"Intergaz" reģistrēta 1999.gadā, un tās pamatdarbības virzieni ir sašķidrinātās gāzes imports, transportēšana, fasēšana un realizācija Latvijas, Eiropas Savienības (ES) un ārpus ES teritorijā, kā arī gāzes apgādes sistēmu uzstādīšana privātmājām un uzņēmumiem. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,563 miljoni eiro.

"Intergaz" 90% daļu pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam "C.I.G. Capital Invest Gaz Ltd.", bet 10% daļu Kiprā reģistrētam uzņēmumam "Insuana Ltd.". Vienlaikus kā patiesā labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, uz īpašumtiesību pamata caur "C.I.G Capital Invest Gaz Ltd." uzrādīts Krievijas miljardieris Rašids Sardarovs.