Valdība lems par priekšlikumu Latvijas Radio nemaksāt dividendes un ieguldīt tās tehnoloģijās

Rīga, 16.jūl., LETA. Valdība lems par priekšlikumu Latvijas Radio nemaksāt dividendes un ieguldīt 85% jeb 138 234 eiro no pērnā gada peļņas tehnoloģiju un ēkas infrastruktūras stiprināšanā.

Pēc Kultūras ministrijas rosinājuma, dividendēs izmaksājamo peļņas daļu plānots novirzīt kapitālieguldījumiem Latvijas Radio, nodrošinot otrā ētera studijas mikseru konsoles iegādi par 38 173 eiro un to nomaiņu par 7559 eiro, kā arī audio signālu apstrādes konvertoru komplekta iegādi pirmajai studijai par 23 940 eiro un nepieciešamos pamatlīdzekļus piektās ētera studijas funkcionalitātes nomaiņai par 15 000 eiro.

Tāpat peļņas daļu plānots ieguldīt ēkas Doma laukuma fasādes logu restaurācijas projekta izstrādē par 12 000 eiro un ēkas iekštelpu renovācijā un atjaunošanu par 41 572 eiro.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas Radio valde aicinājusi valsts augstākās amatpersonas steidzamības kārtībā piešķirt valsts budžeta līdzekļus darbinieku atalgojumam 100 000 eiro apmērā šim gadam un 996 760 eiro nākamajam gadam.

Latvijas Radio valde atklāto vēstuli nosūtījusi Valsts prezidentam Egilam Levitam, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītajam Ministru kabinetam, kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), finanšu ministram Jānim Reiram (JV), Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Saeimas Budžeta komisijai un zināšanai - Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP).

Lai stabilizētu situāciju, Latvijas Radio atklātajā vēstulē pieprasa, pirmkārt, budžeta pieaugumu atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai 100 000 eiro apmērā šogad un, otrkārt, budžeta pieaugumu atlīdzībai un kapacitātes stiprināšanai 989 400 eiro apmērā 2020.gadā un 1,1 miljona eiro apmērā turpmākajos gados. Tāpat valde aicina piešķirt kompensāciju par iziešanu no reklāmas tirgus, lai nodrošinātu raidlaika aizstāšanu ar kvalitatīvu saturu un nodrošinātu pamatdarbību, kas līdz šim finansēta no reklāmas ieņēmumiem, 1,79 miljonu eiro apmērā 2020.gadā un 3,57 miljonu eiro apmērā turpmākajos gados.

Tāpat vēstīts, Latvijas Radio Ziņu dienests izteicis neuzticību Latvijas Radio valdei, vienlaikus pieprasot tās atkāpšanos vai atbrīvošanu.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Latvijas Radio pērn strādāja ar 9,979 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa pretēji iepriekšējā gada zaudējumiem veidoja 162 628 eiro.

Latvijas Radio reģistrēts 1992.gada jūnijā, un tā pamatkapitāls ir 824 685 eiro. Latvijas Radio vienīgais īpašnieks ir NEPLP.