"Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" apgrozījums pērn pieauga par 4,5%

Rīga, 16.jūl., LETA. VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) pērn strādāja ar 17,252 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa palielinājās par 1,9% un bija 4,429 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vadības ziņojumā sacīts, ka pērn LVRTC investēja 13,4 miljonus eiro informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pakalpojumu platformas attīstībā. Tāpat aizvadītajā gadā LVRTC turpināja darbu pie projekta "Platjosla" realizācijas, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu.

Kā teikts vadības ziņojumā, šogad plānots pabeigt projekta "Loģiski vienotais datu centrs" pirmā kārtu. Projekta mērķis ir nodrošināt valstij ģeogrāfiski izkliedētu augstas pieejamības un drošības datu glabātuvi un datu rezerves kopēšanas pakalpojumus, kas būtiski palielinās valstij datu pieejamību un noturību dažādu veidu kiberuzbrukumu un ārkārtas situāciju gadījumos.

2017.gadā LVRTC strādāja ar 16,498 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 5,7% un bija 4,346 miljoni eiro.

LVRTC reģistrēts 1991.gada jūnijā, un tā pamatkapitāls ir 78,455 miljoni eiro.