Pieņemts lēmums par "ABLV Capital Markets" likvidāciju

Rīga, 4.jūl., LETA. Uzņēmumu reģistrs ir veicis ierakstu Komercreģistrā par likvidējamās "ABLV Bank" meitassabiedrības "ABLV Capital Markets" likvidācijas procesa uzsākšanu, teikts paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Šā gada 28.maijā Finanšu un kapitāla tirgus komisija pēc "ABLV Capital Markets" lūguma anulēja sabiedrībai licenci ieguldījumu pakalpojumu sniegšanai.

"ABLV Capital Markets" klientu apkalpošanu pārtrauca šā gada aprīlī. Savukārt, atbilstoši Kredītiestāžu likuma noteikumiem par trešās personas mantas atgriešanu likvidējamā "ABLV Bank" izpilda patstāvīgi rīkojumus par tās turējumā esošo klientu vērtspapīru izejošiem pārvedumiem.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "ABLV Capital Markets" tika izveidota 2006.gadā. Tās patiesā labuma guvēji ir Ernests Bernis un Oļegs Fiļs.

Kompānijas pamatkapitāls ir viens miljons eiro. Patlaban nav pieejama informācija par "ABLV Capital Markets" finanšu rādītājiem 2018.gadā, tomēr 2017.gadā kompānija strādāja ar 5,11 miljonu eiro apgrozījumu un 2,1 miljona eiro peļņu.