Maizes izstrādājumu ražotāja "Dona" apgrozījums pērn pieauga par 7,8%

Rīga, 3.jūl., LETA. Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotāja "Dona" apgrozījums pērn bija 3,565 miljoni eiro, kas ir par 7,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 41% - līdz 98 027 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Donas" galvenie uzdevumi bija strādāt ar esošajiem klientiem un meklēt jaunus klientus, tādējādi spējot noturēt ražošanas apmērus iepriekšējā līmenī.

Pagājušo gadu "Dona" noslēdza ar peļņas pieaugumu 41% apmērā, kas skaidrojams ar neto apgrozījuma pieaugumu par 7%. Būtiski palielinājās uzņēmuma konditorejas izstrādājumu ražošanas apmēri.

""Dona" saimnieciskās darbības rezultāti ir normas robežās un norāda uz veiksmīgu un stabilu biznesa darbību daudzu gadu garumā," uzsvērts vadības ziņojumā.

Šogad kompānija plāno turpināt strādāt pie esošās tirgus daļas noturēšanas, turpināt atjaunot ražošanas pamatlīdzekļus, kā arī remontēt ražošanas pamatlīdzekļus un ražošanas telpas.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 3,306 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 69 475 eiro.

"Dona" dibināta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 38 400 eiro. Uzņēmums uz pusēm pieder Valdai Golubovai un Mairai Tauriņai.