"Dobeles dzirnavnieks" apgrozījums pērn pieauga par 3,2%; peļņa samazinās līdz 3,8 miljoniem eiro

Rīga, 3.jūl., LETA. Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Dobeles dzirnavnieks" pagājušajā gadā strādāja ar 117,35 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 9,8% - līdz 3,766 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija aizvadītajā gadā investēja infrastruktūras un ražošanas tehnoloģisko procesu uzlabošanā, ieguldot 13,5 miljonus eiro.

Aizvadītajā gadā kompānija izbūvēja 17 jaunus graudu uzglabāšanas torņus, tādējādi palienot graudu uzglabāšanas jaudas par 70 000 tonnām. Kompānija izbūvēja jaunu, lieljaudas graudu kalti, papildus dzelzceļa pievedceļu, kā arī turpināja investēt kopējās infrastruktūras uzlabošanā un efektivitātes sekmēšanā.

"Dobeles dzirnavnieks" vadības ziņojumā teikts, ka tāpat kompānija veica ieguldījumus pētniecības un attīstības pasākumos kopumā 220 900 eiro apmērā. Uzņēmuma speciālisti ieviesa ražošanā jaunus pārtikas produktus, izveidoja dzīvnieku ēdināšanas programmu un izstrādāja inovatīvus risinājumus ražošanas tehnoloģiskajiem procesiem un kvalitātes sistēmas efektivizēšanai. Tāpat kompānija turpināja konvencionālo un bioloģisko auzu šķirņu un to audzēšanas tehnoloģiju izpēti, kā arī cieto kviešu introdukciju (jaunas kultūras ieviešanu audzēšanai) Latvijā.

2018.gadā "Dobeles dzirnavnieka" ražotnēs pārstrādāti 256 000 tonnu graudu, kas ir par 30 000 tonnu vairāk nekā 2017.gadā. Eksporta apgrozījums 2018.gadā veidoja 56% no kopējā apgrozījuma.

2019.gadā uzņēmums plāno turpināt attīstīt saimniecisko darbību un investēt attīstībā 20 miljonus eiro, uzsākot realizēt jaunus investīciju projektus, kuru rezultātā tiks izveidota bioloģisko graudu pilnas realizācijas cikla infrastruktūra un uzstādīta inovatīva pastas ražošanas tehnoloģiskā līnija. "Dobeles dzirnavnieks" šogad ir iecerējis arī nodrošināt rentablu uzņēmuma darbību un turpināt attīstīt korporatīvo identitāti.

LETA jau ziņoja, ka "Dobeles dzirnavnieks" apgrozījums 2017.gadā bija 113,722 miljoni eiro, kas ir par 26,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet peļņa pieauga par 53,9% un sasniedza 4,174 miljonus eiro.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Dobeles dzirnavnieks" ir reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,817 miljoni eiro. Kompānijas lielākais akcionārs ar 93,99% akciju ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill".

"Dobeles dzirnavnieka" galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.