"Latvijas valsts meži" kļuvuši par Būvmateriālu ražotāju asociācijas biedru

Rīga, 26.jūn., LETA. AS "Latvijas valsts meži" (LVM) kļuvuši par Būvmateriālu ražotāju asociācijas biedru, aģentūra LETA uzzināja kompānijā.

"Latvijas valsts mežu" pārstāvji informē, ka uzņēmuma biznesa virziens "LVM Zemes dzīles" jau kopš 2017.gada veic minerālo materiālu ieguvi un to maisījumu ražošanu ceļu konstrukcijām, kā arī minerālo materiālu ražošanu asfaltbetonam un betonam.

""LVM Zemes dzīles” ir salīdzinoši jauns tirgus spēlētājs, taču esam stingri un nelokāmi izvirzīto vērtību saglabāšanā un vairošanā. Mēs iesaistīsimies asociācijas darbā ar savu profesionālo pieredzi un mērķi nodrošināt ilgtspējīgu un atbildīgu derīgo izrakteņu ieguves vietu apsaimniekošanu, kā arī attīstīsim derīgo izrakteņu ieguves un pārstrādes nozari, veidojot to saprotamu, caurskatāmu un paredzamu," pauda "LVM Zemes dzīles" direktore Kristīne Ansone.

2018.gadā "Latvijas valsts mežu" apgrozījums bija 333,201 miljons eiro, kas ir par 20,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 68,4% un sasniedza 109,833 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

"Latvijas valsts mežu" īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

Būvmateriālu ražotāju asociācija dibināta 2010.gada 19.februārī. Būvmateriālu ražotāju asociācijā apvienojušies 26 biedri, tostarp "Sakret", "Valmieras stikla šķiedra", "Knauf", "Aeroc" un AS "Latvijas finieris" ar nolūku veicināt valsts atbalstu nozarei gan iekšējā, gan eksporta tirgos, rosināt vietējo materiālu izmantošanu būvniecībā un ieviest vienotus būvmateriālu kvalitātes standartus, stiprinot Latvijā ražotu būvmateriālu reputāciju.