Zivju konservu ražotāja "Karavela" apgrozījums piecos mēnešos pieaudzis par 26%

Rīga, 26.jūn., LETA. Zivju konservu ražotāja SIA "Karavela" apgrozījums šogad pirmajos piecos mēnešos bija 21,83 miljoni eiro, kas ir par 26% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas mārketinga direktors un līdzīpašnieks Jānis Endele.

Viņš atzīmēja, ka "Karavela" veiksmīgi noslēgusi pirmo posmu Vācijas uzņēmuma "Larsen Danish Seafood" ražošanas aktīvu pārvietošanā un iekārtu palaišanā uzņēmuma telpās Rīgā, Atlanijas ielā 15. Tāpat kopā ar "Larsen Danish Seafood" produkcijas ekskluzīvo izplatītāju Vācijā - "Dovgan gmbh" pārslēgti piegādēs līgumi ar visiem Vācijas lielveikalu tīkliem.

"Grūti noticēt, bet esam spējuši, kopā ar savu Vācijas izplatītāju/partneri, saglabāt pozīcijas visos Vācijas lielveikalu tīklos, arī turpmāk šo veikalu plauktos būs pieejami jau ierastie "Larsen" produkti un, kas nav mazsvarīgi, jau esam radījuši jaunus un daudzsološus produktus, kas papildinās esošo klāstu. Jau Iepriekš esam pierādījuši, ka spējam radīt atšķirīgus un konkurētspējīgus produktus, kuru pārdošanas rezultāti uzrādījuši pozitīvas tendences, un tas mums dod pārliecību par pareizo virzienu tālākai attīstībai," sacīja Endele.

Savukārt "Karavela" vadītājs Andris Bite atzīmēja, ka šis bija patiesi trauksmains laiks, tik īsā laikā pārceļot ražošanu no Vācijas uz Latviju, integrējot to "Karavela" rūpnīcas vidē, kā arī saglabājot un uzlabojot produktu kvalitāti un garšu īpatnības. "No uzņēmuma attīstības viedokļa esam spēruši lielu soli uz priekšu, ir būtiski paplašinājies mūsu piedāvātais produktu klāsts, tāpat ir pavērušās iespējas radīt jaunus. Mēs arvien turpinām mācīties, gan no kļūdām, gan uzņemot jaunas zināšanas un prakses," viņš teica.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad pavasarī "Karavela" noslēdza darījumu par "Larsen Danish Seafood" iegādi un ražošanas, tirdzniecības, preču zīmes integrāciju esošajā "Karavelas" sistēmā. "Larsen" bija trešais lielākais Vācijas zivju konservu ražotājs, kas klientiem piedāvāja tādus produktus kā Atlantijas skumbrija, siļķe, lasis, kūpināta siļķe un forele.

"Karavela" apgrozījums 2018.gadā bija 41,616 miljoni eiro, kas ir par 7,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un sasniedza 1,513 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pagājušajā gadā, pēc kompānijā vēstītā, "Karavela" saražoja 75 miljonus konservu kārbu, kuras eksportētas uz 39 pasaules valstīm. 2018.gadā eksports veidoja 86% no uzņēmuma pārdošanas apmēra, tostarp produkcija galvenokārt realizēta Zviedrijā, Dānijā, Apvienotajā Karalistē un Vācijā, kopumā veidojot 51% no realizācijas apmēra.

Uzņēmums "Karavela" reģistrēts 2001.gadā, un ir viens no lielākajiem zivju pārstrādes uzņēmumiem Baltijas valstīs. Kompānijas pamatkapitāls ir 49 700 eiro. "Karavela" pieder trim privātpersonām, tostarp uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Jānis Bite (56%).