"Baltic Block" noslēdzis līgumu ar CFLA par līdzfinansējumu četru miljonu eiro apmērā

Rīga, 20.jūn., LETA. Latvijas kokskaidu palešu bloku ražotājs SIA "Baltic Block" noslēdzis līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par līdzfinansējumu četru miljonu eiro apmērā pilotrūpnīcas izveidei jaunu presētu produktu ieviešanai ražošanā, aģentūrai LETA pavēstīja "Baltic Block" pārstāvji.

"Baltic Block" direktors Andis Šķēle norādīja, ka šis ir nākamais plānotais stratēģiskais solis "Baltic Block" ražotnes jaudas un saražoto produktu kvalitātes paaugstināšanai.

"Pēdējo divu gadu laikā esam veikuši būtiskus pētniecības un testēšanas darbus, lai definētu prasības eksperimentālai tehnoloģijai un izvērtētu ieplānotās ražošanas jaudas un kvalitātes, kā arī jaunu produktu kategoriju ražošanas potenciālu. Līgums ar CFLA paredz, ka projekta ietvaros no Itālijas uzņēmuma "IMAL srl" mēs iegādāsimies unikālas, tieši mūsu ražošanas stratēģijai paredzētas tehnoloģijas," teica Šķēle.

Pēc uzņēmuma direktora minētā, šīs investīcijas, kuru kopējais apmērs veido 10 miljonus eiro, sniegs iespēju ne vien sākt jaunu eksportorientētu produktu ražošanu, bet arī sekmēs jaunu darbavietu iespējas Madonas novadā.

"Produktu kvalitāte joprojām ir mūsu galvenais konkurences trumpis vairāk nekā 20 eksporta tirgos. Tomēr kā reģionālajam uzņēmumam, mums ir svarīgs arī pienesums, kādu mēs varam sniegt reģionālajā mērogā. Līdz ar šī projekta realizāciju paredzams, ka ražotnes paplašināšana radīs vēl vismaz 30 jaunu un labi apmaksātu darbavietu, palielinot to kopskaitu līdz 120 darbavietām. Mēs viennozīmīgi to izceļam kā vienu no galvenajiem projekta ieguvumiem," pauda Šķēle.

2018.gadā "Baltic Block" apgrozījums bija 17,89 miljoni eiro, kas ir par 40,9% vairāk nekā 2017.gadā, kā arī kompānijas guva peļņu 1,354 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Baltic Blok" reģistrēta 1997.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,93 miljoni eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir AS "Būvniecības un attīstības projekti", savukārt patiesā labuma guvēji ir Edgars Šķēle un Andris Dombrovskis.

CFLA ir Finanšu ministrijas resora iestāde, kura uzrauga Eiropas Savienības fondu un citu finansējuma avotu projektu ieviešanu.