"Latvijas finiera" apgrozījums pērn pieauga par 11%

Rīga, 19.jūn., LETA. Bērza saplākšņa produktu ražotāja AS "Latvijas finieris" apgrozījums pagājušajā gadā bija 249,238 miljoni eiro, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 23,5% - līdz 14,682 miljoniem eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Vienlaikus pagājušajā gadā "Latvijas finieris" izmaksājis ārkārtas dividendes 2,699 miljonu eiro apmērā.

Tostarp Latvijā pagājušajā gadā no pārdotās produkcijas un sniegtajiem pakalpojumiem "Latvijas finieris" guva ieņēmumus 47,236 miljonu eiro apmērā, kas ir par 19,2% vairāk nekā 2017.gadā, no pārdotās produkcijas realizācijas pārējās Eiropas Savienības valstīs - 151,765 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 6,8%, bet no pārdotās produkcijas pārējās valstīs - 50,237 miljonus eiro, kas ir pieaugums par 17,6%.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Latvijas finiera" izaugsmi galvenokārt nodrošināja iepriekšējo gadu investīcijas ražotņu modernizācijā, tostarp produkcijas apmēra palielināšanā. Vienlaikus kompānijas izaugsmi bremzēja nelabvēlīgie klimatiskie apstākļi 2018.gada sākumā, kas radīja koksnes resursu nodrošinājuma grūtības.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pērn darbu sāka uzņēmuma struktūrvienības "Kuldīgas fabrika" koklaukums, kā arī tika turpināts darbs pie finierkluču pirmapstrādes ražotnes būvniecības.

"Turpinot darbu pie saplākšņa ražošanas procesu uzlabojumiem un jaunu produktu izstrādes, 2018.gadā noslēdzās divi nozīmīgi pētījumu virzieni, kas tika īstenoti trīs gadus meža nozares Kompetences centra ietvaros, izmantojot Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu - uzlabotas kvalitātes impregnēšanas sveķi un jauni saplākšņa kompozītmateriāli," teikts "Latvijas finiera" gada pārskatā.

Tajā arī minēts, ka 2018.gadā koncerna attīstībā ieguldīti 22 miljoni eiro, tostarp 13 miljoni eiro ieguldīti koncerna vadošajā uzņēmumā "Latvijas finieris". Kompānija plāno turpināt investīcijas, lai realizētu daudzgadu attīstības programmu, kas plānota līdz 2023.gadam, palielinot koksnes pirmapstrādes jaudas koncerna vadošajā uzņēmumā "Latvijas finieris" un arī citos koncerna uzņēmumos.

Kompānijas vadība arī norāda, ka, ņemot vērā spēkā stājušās izmaiņas Komerclikumā, kas stimulē akciju piešķiršanu darbiniekiem, "Latvijas finiera" akcionāri izlēmuši izlaist personāla akcijas un personāla opcijas bez atlīdzības kopumā desmit miljonu eiro vērtībā. Līdz ar to turpmākajos trīs gados uzņēmuma akcionāru struktūrā plānots piesaistīt aptuveni 250 koncerna struktūrvienību vadītāju un speciālistu, tādā veidā veicinot viņu piesaisti uzņēmumam un motivējot viņus piedalīties uzņēmuma ilgtermiņa mērķu sasniegšanā un stratēģijas īstenošanā.

2017.gadā "Latvijas finieris" strādāja ar 224,49 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 9,5% un sasniedza 11,891 miljonu eiro.

Kompānija "Latvijas finieris" ir reģistrēta 1992.gadā. ''Latvijas finiera" pamatdarbība ir bērza saplākšņa ražošana, pārdošana, produktu attīstība un saistīto pakalpojumu sniegšana.