Lauksaimniecības tehnikas tirgotāja "Bohnenkamp" apgrozījums pērn pieauga par 23,9%

Rīga, 18.jūn., LETA. Industriālo un lauksaimniecības riepu, riteņu, disku, kameru un asu tirgotāja "Bohnenkamp" apgrozījums pagājušajā gadā bija 51,454 miljoni eiro, kas ir par 23,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga vairākas reizes un sasniedza 1,635 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka "Bohnenkamp" pagājušajā gadā paplašināja sadarbību ar Uzbekistānu, šiem darījumiem galvenokārt ietekmējot uzņēmuma pārdošanas apmēra un peļņas pieaugumu.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka 2018.gadā kompānija turpināja attīstīt kravas transporta riepu un lielgabarīta riepu segmentu, palielinot pārdošanas apmērus. Vienlaikus kompānijas vadība atzīst, ka šie segmenti ir ar lielu potenciālu nākotnē, bet ar zemāku rentabilitāti, tādēļ, sākot darbību šajā jomā, ir nepieciešami lieli ieguldījumi un pirms tiek sasniegti noteikti pārdošanas apmēri, samazinās kopējais sabiedrības rezultāts. Nākotnē kompānijas vadība saredz šos segmentus kā līdzvērtīgus esošajiem lauksaimniecības un industriālo riepu segmentiem.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, riepu ražošanas izmaksas bija diezgan stabilas, līdz ar to tirgū bija mazākas cenu svārstības un bija iespējams sasniegt labākus rezultātus peļņas ziņā.

Tāpat kompānijas vadība atgādina, ka pērn, līdzīgi kā iepriekšējos gados, uzņēmums apmēram 83% produkcijas pārdeva ar meitasuzņēmumu tīklu Krievijā, Baltijas valstīs, Ukrainā, Baltkrievijā un Kazahstānā. Tāpēc uzņēmuma darbības rezultāti ir tieši atkarīgi no attiecīgo meitasuzņēmumu darbības rezultātiem, kā arī no ekonomiskās situācijas šajās valstīs, kas 2018.gadā kopumā bija ļoti pozitīvi.

2019.gadā uzņēmums plāno turpināt sāktos projektus, aktīvi piesaistīt jaunus klientus, piedalīties dažādās mārketinga aktivitātes, kā arī paaugstināt apgrozāmo līdzekļu izmantošanas efektivitāti un optimizēt izmaksas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Bohnenkamp" apgrozījums 2017.gadā pieauga par 17,5% - līdz 41,536 miljoniem eiro, savukārt kompānijas peļņa saruka vairākkārt - līdz 2922 eiro.

Uzņēmums "Bohnenkamp" ir reģistrēts 2000.gadā, un tā pamatkapitāls ir 349 659 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Vācijas "Bohnenkamp".